A fejlesztő Cheyenne Mountain Entertainment közölte az örömteli hírt, hogy október 15-től kezdődően nyitja meg (csillag)kapuit a Stargate Worlds a tesztelők első csoportjának. A regisztrálást a játék hivatalos oldalán tehetjük meg, és ha az első csoportba nem is kerülünk be, nem kell feladni a reményt, hiszen folyamatosan egyre több és több ember vesz majd rész a mókában.

Dan Elggren (Stargate Worlds Studio) szerint innentől kezdve már csak csinosítgatják a produktumot, és a bétatesztelők észrevételeire alapozva kijavítják az esetleges hibákat még a 2009-es megjelenés előtt.

Stargate Worlds - bétateszt októberbenStargate Worlds - bétateszt októberbenStargate Worlds - bétateszt októberben

Ugyebár tudjuk, hogy a Stargate Worlds a Magyarországon Csillagkapu néven futó tévésorozat alaptörténetét veszi alapul, amiben a jó és a gonosz oldalt szimbolizáló frakciók viaskodnak a galaxis feletti uralomért. A jó oldalon a csillagkapukatonák, a szabad jaffák csoportja, és az asgardok vannak, míg a rossz oldalt a goa'uldok, és a hozzájuk hű jaffák, valamint a direkt a játékhoz kitalált Op-Core csapatok jelképezik.

Mint minden jó MMOG-ben, itt is bőven akadnak majd PvE és PvP csaták, amik a taktikára és a fedezékek okos használatára lesznek kihegyezve, de a játék talán legizgalmasabb aspektusa az lesz, hogy jó pár bolygót ismerhetünk majd meg a csillagkapuk segítségével. A készítők ígérete szerint több mint kétszáz óra kell majd ahhoz, hogy a karakterünket a maximális szintre fejlesszük.

A játék grafikai megjelenéséről az Unreal Engine 3 gondoskodik, ami ha minden igaz, nem követel majd egy bivalyerős gépet, és a szemkápráztató effektek hanyagolásával is egy szép játékot tár elénk.

A játékról bővebb információkat a kapcsolódó hírekben lehet olvasni.