A Reddit bloggerei szeretnek az internet sötét oldalán turkálni, és olyan dolgokat találni, amik aztán a legnagyobb videojátékos portálok főoldalain kötnek ki. Most is ez történt: pár lelkes reddites elterjesztette a TheSurvivor2299.com nevű, különös, egyelőre teljesen üres weboldalt, amin egy visszaszámláló pörög december 11-ig, illetve morzekód szól a háttérben. Már korábban is voltak pletykák arról, hogy a Bethesda esetleg az idei VGA-n mutatná be a Fallout 4-et -- igaz, ez megdőlt, lévén a VGA december 7-én lesz és nem 11-én. Ettől függetlenlül azok, akik turkáltak kicsit a kódban, érdekes dolgokra lelhettek.

A morzejel is a számláló céljaként azonosított december 11-i dátumot pötyögi, a hackerek pedig rátaláltak a Fallout említésére az oldal motorjában. Ha pedig ez még nem lenne elég bizonyíték, visszakeresték az oldal tulajdonosát, ami a ZeniMax Media, azaz a Bethesdát is tulajdonló cégóriás. Az IGN.com ellenben felhívja a rajongók figyelmét, hogy azért nem eszik olyan fórrón a kását. A ZeniMax a Wolfenstein és a TESO weboldalait is a Corporate Domains Inc. nevű vállalaton át regisztráltatta, míg a TheSurvivor2299.com a GoDaddy.com-on keresztül talált gazdára. Ráadásul a DNS szerver sem a kiadótól megszokott ns1.zenimax.com, továbbá a lapnak nyoma sincs a hivatalos, kötelező adatbázisokban.

Ez azt jelenti, hogy vagy egy nagyon alapos átveréssel van dolgunk, vagy a Bethesda a többi cégnél is ügyesebb módszerekkel dolgozik. Akárhogy is, tény: a Fallout 3 már több mint öt éves, a New Vegas pedig nem értékelhető teljes folytatásként, inkább csak afféle spin-off. Szóval, ha a Bethesda szeretett volna egy "kis" szünetet hagyni az epizódok között, sikerült neki.