• A Pokémon minden idők legjobban kereső sorozata
  • A Star Wars csak második, a Marvel csak hetedik helyezett
  • Készül a Detective Pikachu film is

Hihetetlennek tűnhet, de a Pokémon minden idők legjobban kereső franchise-a, mellyel olyan márkákat előz meg, mint a Marvel vagy a Star Wars. A franchise két, Nintendo Game Boy-ra szánt videojátékkal indult 1995-ben, melynek világát Szatosi Tadzsiri álmodta meg. Eladásait tekintve a Pokémon videojátéksorozat magában is elég sikeres, eladásait tekintve csak a Mario előzi meg, de a Pokémon márka egészében a világ rekordtartó franchise-a.

A becslések szerint a Pokémon franchise 1995 óta 59,1 milliárd dollárt keresett (ebbe beletartozik minden rajzfilm, videojáték, vagy bármi merchandise, amire rányomták a Pokémon nevet). A második helyen a Star Wars áll 42,9 millárd dollárral (ami furcsa, hisz húsz évvel több ideje volt pénzt gyűjteni, mint a Pokémonnak). A dobogó harmadik helyét a Hello Kitty foglalja el 41 milliárd dollárjával, melyet negyedikként a Harry Potter követ 26,4 milliárddal. Az ötödik helyen áll a legjobban kereső videojáték franchise, a Mario 26,2 milliárd dollárral, a hatodikon a Batman franchise ($23,8 milliárd), míg a hetediken a Marvel Moziuniverzum 21,7 milliárd dollárral.

Természetesen a Marvel jelenlegi filmes franchise-a még nagyon fiatal, így több, mint valószínű, hogy a közeljövőben magasabbra fog mászni a ranglétrán. De nem csak a Marvelnek vannak ám filmes tervei a jövőre nézve: a Pokémon is bővíteni fogja repertoárját, méghozzá egy élőszereplős Detective Pikachu adaptációval. A címszereplőt Ryan Reynolds játsza, a filmet Rob Letterman, a Gulliver utazásai és a Szörnyek az űrlények ellen rendezője készíti.

pokemon.jpg