A HEL: The Last Saga és a videójátékos alapokkal rendelkező Darkest Dungeon elképesztő sikerei után az európai színtér egyik meghatározó társasjáték-kiadójaként is definiálható Mythic Games egy korábbi (egyébként nem is olyan régi) közönségkedvenchez nyúl vissza. Kickstarteren ugyanis holnap startol el a Super Fantasy Brawl: Round 2!, melynek kampánya március 19-én ér véget, újdonságot és számos izgalmas összetevőt kínálva nemcsak az újoncoknak, de a játék veteránjainak is. Nézzük is, mit csapnak hozzá az alapcsomaghoz a franciák, és ez miért olyan jó nekünk!

mythic-games-super-fantasy-brawl-round-2-pcguru-1.jpg

Terülj, terülj, arénám!

A Super Fantasy Brawl első kiadása azért is emlékezetes, ahogyan azt kibontós videónkban is megtekinthető, mert elképesztően méretes csomagban érkezett, sokak szerint rettentően eltúlzott, nem túl helytakarékos megoldásokkal. Eleve, már a GameTrayz tárolói is kihasználatlanul foglalták el a helyet, ehhez vegyük hozzá, hogy a szimpla látványelemként szolgáló három oszlop is nagyobb, mint bármelyik mini, ami karaktert formál meg. Persze ez még nem hiba, nem kimondottan negatívum, pláne a remek játékmenet mellett, ami a videójátékos viszonylatban egy MOBA-team deathmatch keverékeként írható le, és amelyben egy varázslatos világ, Fabulosa áll a középpontban, ahol a mágia annyira elterjedt és olyan erőteljesen kiterjedt a mindennapokra, hogy megszűnt az éhezés, a háború, az irigység. Némi időutazással nyakon öntve aztán ebből születtek azok a baráti mérközések, melyek segíthetnek eldönteni, hogy ki volt minden idők legnagyobb bajnoka. Ez a Super Fantasy Brawl alapvető kiindulási pontja.

Így a playmat vagy játéktábla szimbolizálta arénában 3-3 fős csapatokat alkotva csap össze a kát játékos, a 12 karaktert felvonultató repertoárból kiválasztva a legszimpatikusabb alakokat, akik aztán a saját kártyáikat beleadják a közös pakliba, amivel onnantól a húzások és a három alapvető core, avagy mag használatával (kreáció, manipuláció és rombolás) lehet mozogni és különböző akciókat végrehajtani, miközben a helyszínen még csapdák is vannak. Az eltérő képességek között jól érezhető szinergia áll fenn, így bárkit is választunk a csapatba, mindenképpen ügyes kombókat lehet létrehozni, pláne, hogy nemcsak a direkt sebzés számít, hanem bizonyos feladatok teljesítése is. Egyfelől kiüthetjük ellenfeleinket (akik utána újra beszületnek a saját játékos oldalon), másfelől számos kihívást kapunk, amik teljesítése győzelmi pontot/kupát jelent. Ha ebből öt megvan, meg is nyertük a küzdelmet.

Minden egyben

Nos, a Round 2! ezt a már önmagában is remek játékot kínálja újra mindazoknak, akik esetleg lemaradtak róla, méghozzá számos extrával felszerelve. A legfontosabb újdonság a három karaktercsomag (Mental Might, Radiant Authority, Hot Trick), amelyek három-három extra bajnokot hoznak a képbe, ezzel még tovább mélyítve a játék nyújtotta változatosságot és tartalmat. Aki lényegében csak erre vágyna, az az alapjáték és a korábbi kiegészítők birtokában mindössze 50 dolcsiért (kábé 15 400 forint) begyűjtheti az új bővítéseket egy frissített szabályfüzet és néhány ráadás kártyalap társaságában, ami bolti verzióban már önmagában is közel 90 dollárt (27 700 Ft) ér majd. 

why-back-on-ks-all-together.jpg

Persze nem kell elaprózni a dolgot, így aki nagyban gondolkodik, eddig esetleg nem ugrott rá a játékra, netán a korábbi változatot elajándékozná/eladná, annak ott a Megafan pledge, ami 169 dolcsiért (nagyjából 52 000 forint) kínál (bolti áron) 295 dollárnyi (91 ezer) értéket. Ezzel a választással az alapjátékon és a Neopreme Kiten felül minden egyes kiegészítőt, így az első kampány során jegyzett Force of Nature pakkot is bezsebelheti. 

mythic-games-super-fantasy-brawl-round-2-pcguru-2.jpg

Így aztán, bár elsőre talán soknak tűnhet, minden össztevőjét figyelembe véve a teljes pledge elég jó ajánlat, pláne, ha eddig még nem volt dolgunk a Mythic Games játékával. Érdemes tehát már első körben lefoglalni a saját példányt, mert a kiadó láthatóan foglalkozik ezzel a remek társassal és fejleszti azt, így bővítve tovább az egyébként is egészen masszív kínálatot. A Super Fantasy Brawl pedig megérdemli a figyelmet, elvégre tavaly sokak listáján szerepelt a legjobbak között, és esélyes, hogy ez a Round 2! után is így lesz.

Társasjátékos hírekért kövesd a rovat Facebook-oldalát