A teljesség igénye nélkül szemezgessünk kicsit az aktuális kínálatból, melyben Batmantől a Rooton át a legújabb Tiny Epic-kalandig minden megtalálható. Ezúttal ugyanis egy adott tematikából fókuszáltunk két kampányra, ami mellé került egy extra ráadás is. Lássuk, melyek ezek!

A Jó, a Rossz és a zombi

A vadnyugati téma igen hálás, pláne, ha a zombikkal van keverve. A Red Dead Redemption Undead Nightmare kiegészítője ezt már bizonyította, és nagyon úgy tűnik, hogy a CMON úgy gondolta, hogy ideje az élőhalottakat az asztali vadnyugatra is rászabadítani. Így hát néhány hete elstartolt a Zombicide-sorozat (a Night of the Living Dead-adaptációt már bemutattuk a szériából) legújabb epizódja, mely a játékosokat (1-6, de ezt bővíteni is lehet) a pisztolyhősök világába repíti, méghozzá számos zombi társaságában. Vigyázat, a kampány már csak 3 napig él, ám ezalatt nemcsak az alapjátékra, hanem számos kiegészítőre is lecsaphatunk, többek között a steampunk zombivadászokra, a vérállatokra, valamint a lovas seregre. Az Undead or Alive emellé még gatling gunt és a sétáló hullákat trancsírozó vonatot is tartalmaz.

zombicide-undead-or-alive-pcguru-1.jpg

A Zombicide: Undead or Alive esetében az alap pledge: 100 USD, de emellé még több mint 150 dollárt elkölthetünk a jobb-rosszabb kiegészítőkre.

Egy másik vadnyugat réme

Ha pedig nem lenne elég a vadnyugatból, akkor itt van legfrissebb jelentkezőnk, mely lényegében egy komoly visszatérés, hiszen a High Noon korábban már elkezdett egy kampányt a Kickstarteren, ám ezt végül lefújták, majd családi tragédiákat követően most visszatérhetett a játék, méghozzá ereje teljében, egy belépő szintű akció-stratégia formájában, melynél a cél a vadnyugat legnagyobb hősévé válni, kártyák és ezzel együtt képességek birtokában teljes dominanciát biztosítani a vetélytársak felett. A harcok során zsákmányt és ezzel még jobb esélyeket, a győzelmekkel pedig aranyat nyerhetünk, ami viszont a győzelemhez vezet.

high-noon-pcguru-1.jpg

A High Noonra a 40 dollárostól a 300 dollárosig számos pledge-et dobhatunk, attól függően, mit szeretnénk kapni, de a tartalmasabb élmény kedvéért ajánlott a 75-ös vagy a 100-as verzió támogatása.

És a ráadás!

Kicsit nyugodtabb, de mindenképpen családiasabb, békésebb vizekre evezve érdemes még említést tenni a Horrible Guild (Alone, Unicorn Fever, Dungeon Fighter stb.) legújabb kampányára, mely a versenyes Tiny Turbo Cars, és ami egy könnyedebb távirányítós autó-versenyt helyez az asztal közepére. Az egészen izgalmas játékmechanika a moduláris tábla és a távirányító segítségével egy programozott versenyt eredményez, mely részben puzzle-, részben pedig stratégiai elemekkel juttatja a győztest a célba. Az eredeti célt már megduplázó kampány még 9 napig él, ezalatt csaphatunk le a társasra, ami tovább gazdagítja a kiadó egyébként is rendkívül színes palettáját.

tiny-turbo-cars-pcguru-1.png

A Tiny Turbo Cars minimuma a rendkívül baráti, 25 dolláros pledge, de tartalmát tekintve a 75 dolláros Collector’s Edition is abszolút megéri az árát.

Természetesen a Kickstarter, ahogyan mindig, most is tele van izgalmas címekkel, amiket érdemes támogatni, ezzel a boltinál jobb áron, akár számos extrával behúzva a játékokatt, így érdemes hetente egy napot rászánni az újdonságok megtekintésére. Új társasok márpedig folyamatosan jönnek, így például 9-én indul a Mythic Games legfrisseb kampánya, ami egyben egy visszatérő is, amiről mi is be fogunk számolni.

Társasjátékos hírekért kövesd a rovat Facebook-oldalát