Mennyiségi szempontból ugyan némileg visszafogottabb ez a hét, mint az előzőek, de azért így is érkeztek érdekes és minőségi újdonságok – nézzük, mi mindenből válogathatunk PS4-en és PS5-ön!

Oddworld: Soulstorm (PS5, PS4)

Az Oddworld: New 'n' Tasty után ismét itt van Abe, hogy kiszabadítsa cimboráit, az Oddworld: Soulstorm pedig az előzőnél is merészebb újragondolás lett, amely "2.9D-s" formában értelmezi újra az Abe's Exoddust, megtartva a régi logikai platformer játékmenetet, de alaposan felturbózza a látványt. A PS Plus-előfizetők számára pedig PS5-ön ingyenes!

Lost Words: Beyond the Page (PS4)

Lost Words: Beyond the Page szintén egy oldalnézetes platformer, jellegében azonban teljesen más, itt ugyanis egy különös fantáziavilágban kalandozhatunk, melyet a főhős, Izzy szavai keltenek életre. A csodálatos képi világ a történet is külön szót érdemel, azért ugyanis az elismert írónő, Rhianna Pratchett felelt.

Star Wars: Republic Commando (PS4)

Az új Oddworld-játék mellett a Star Wars: Republic Commando is tökéletesen alkalmas egy kis múltidézésre, az eredetileg 2005-ben megjelent FPS ugyanis most PS4-re is ellátogat egy újrakiadás formájában. Maga a történet a klónháborúk idején játszódik, amikor is egy komplett csapatot irányítva indulhatunk bevetésre, így a taktikázásnak kiemelt szerepe van.

Breathedge (PS4)

Az űrben nem könnyű túlélni, ha azonban egy halhatatlan csirke is velünk van, akkor minden sokkal egyszerűbb! Talán ebből is érződik, hogy a Breathedge című túlélőjáték nem feltétlenül a komolyságra törekszik, ez azonban még nem jelenti azt, hogy őt magát sem érdemes komolyan venni, hiszen egy szórakoztató és egyedi műfajkoktélról van szó.