• Távmoziként üzemelnek április 21-től a budapesti artmozik
  • A Budapest Film Zrt. intézményei így online mutatják majd be azokat a filmeket, amik a járvány miatt végül nem kerültek bemutatásra

A budapesti mozik elsőként zártak be márciusban, amikor a kormány rendeletei érvénybe léptek. A Budapest Film azonban most új ötlettel állt elő, ami az artmozik működtetését illeti. Április 21-én startol a távmozi, amely egy on-demand szolgáltatás. Online nézhetünk filmeket alkalmankénti vásárlás ellenében, ezzel támogatjuk a független művészmozik működését, illetve megtikenthetjük azokat a produkciókat, amik a járvány miatt végül nem kerültek bemutatásra. A Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe ismét napi műsorrendben vetítenek majd a Távmozi honlapján.

A Budapest Film Zrt. közleménye így szól:

"A virtuális gépházakban ugyanazok a mozigépészek dolgoznak, mint rendesen, és az online nézőterek bejáratánál is ugyanazok a jegyszedők várják a nézőket, akikkel a kedvenc mozijukban máskor is találkozni szoktak. A Távmozi vetítéseire váltott jegyekkel közvetlenül a budapesti művészmozik fennmaradását és a Budapest Film munkatársainak megélhetését segíthetik a váratlan mozinélküliség idején. Az igazi mozik újranyitása nagyon nagy ünnep lesz nekünk, akármikor is jön el az a nap. Szeretnénk, ha a Budapesti Távmozi nézőit üdvözölhetnénk ott majd legelsőként, mert ők azok, akik ebben a nehéz időszakban is ragaszkodnak a mozizás élményéhez"

mozi-budapest.jpg