A Digitális Jólét Program keretében létrejött Mesterséges Intelligencia Koalíció egyik célja, hogy a tudatosító kampányokkal, interaktív kiállításokkal és oktatási programokkal a nagyközönség megismerkedjen az MI-vel, valamint a hazai MI-alapú fejlesztésekkel. Ennek az átfogó programkeretnek az egyik állomása az MI kihívás, amely segítségével akár te is megismerheted a mesterséges intelligencia alapfogalmait, a "Bevezetés a Mesterséges Intelligencia világába" kurzus keretében. Ha elvégzed a kurzust, akkor megadod az esélyt magadnak, hogy egy PlayStation 5 konzollal, RTX 3060-as és GTX 1660 SUPER videokártyával legyél gazdagabb!

HOGYAN TUDSZ RÉSZT VENNI A TELJESEN INGYENES MI KIHÍVÁSBAN?

  1. lépés: Regisztrálj a Nexius Learningbe!
  2. lépés: Erősítsd meg a regisztrációd az e-mail-címedre kapott levélen keresztül!
  3. lépés: Lépj be a fiókodba, keresd fel az "Ajánlott kurzusaim" menüpontot és indítsd el a "Bevezetés a Mesterséges Intelligencia világába" kurzust!

Az online kurzus bármikor megszakítható, legfeljebb 10 órát tölthetsz el vele, utána kiléptet a rendszer. A kurzus utolsó oktatóanyaga után rövid tesztben ismételheted át az addig tanultakat, amelynek sikeres teljesítésével egy oklevél boldog tulajdonosa leszel.

MIÉRT FONTOS, HOGY MEGISMERD A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA ALAPFOGALMAIT ÉS TRENDJEIT?

2021-ben az élet minden részét átjárja a mesterséges intelligencia, ennek minden előnyével és hátrányával együtt. A hétköznapi felhasználások mellett a professzionális alkalmazás szintén jelen van, gyakorlatilag megkerülhetetlen eleme az MI a hétköznapoknak.

 

MI A CÉLJA A KIHÍVÁSNAK?

A szervezők célja, hogy a magyar társadalom legalább 1%-a, 100 000 polgár szerezzen alapismereteket a mesterséges intelligenciáról az online kurzus útján. A technológiához való közelebb kerülés megalapozhatja azt, hogy a jövőben akár veled együtt bővüljön az a csapat, amely a mindennapi munkában használja a mesterséges intelligenciát. A 2-3 óra alatt teljesíthető online kurzus ennek a hosszú és prosperáló közös útnak lehet az első állomása, vesd bele magad az ingyenes tananyagba még ma.