A S.T.A.L.K.E.R.-széria hatalmas sikernek örvend. Nem elég, hogy készül a hivatalos Stalker 2 (a pontoktól eztán eltekintenék), a fejlesztők még egy tévésorozatot is tető alá hoznak a Zóna alapján. Érdekes kezdeményezés, játékokból sorozat még nem nagyon készült, arról már nem is beszélve, hogy a Stalkereket tulajdonképpen egy sci-fi regény, a Piknik az árokparton ihlette, melyből forgattak is egy zseniális filmet Sztalker címen. Az ötlet tehát visszatalál a kevésbé interaktív médiumokhoz, s hogy legyen minek örülni, a pilot epizód trailere már meg is tekinthető.

A sztori teljes egészében a játékok által lefektetett univerzumban játszódik, azaz itt is a csernobili atomerőmű második, fiktív katasztrófája utáni jövőben járunk. A főszereplők sztalkerek lesznek, akik az anomáliáktól és mutánsoktól hemzsegő Zónában akarnak boldogulni egy kis extra fizetség reményében. A látványvilág a kvázi alacsony költségvetés miatt elég minimalista lesz, így a sok látványos effekt helyett a hiteles tájakra és jelmezekre helyezik a hangsúlyt, a szuper kameramunkáról már nem is beszélve. A hivatalos oldalért erre tessék.



Ez viszont még nem minden, a GSC a Stalker 2-ről is elköhintett pár információt a napokban. Bár a játékból még semmit sem mutattak, annyit elárultak, hogy lesznek benne női sztalkerek, a Zóna sokkal nagyobb lesz, találkozhatunk majd visszatérő szereplőkkel, és konzolokra is kijön majd valamikor 2012-ben. Kár, hogy csak olyan sokára...

(A képek a Call of Pripyatból származnak.)