• Elviekben a The Last of Us: Part 2 idén ősszel jelent volna meg
  • De a Sony végül eltolta 2020-ra
  • Talán februárra

Bár a Sony eddig még nem jelentett be hivatalos megjelenési dátumot a The Last of Us: Part 2-vel, rengeteg jel mutatott arra, hogy idén fog a boltok polcaira kerülni. Több online áruház is közölt már megközelítő (bár valószínűleg többségében place holder) dátumot, legutóbb pedig a PlayStation Europe oldalán tűnt fel árulkodó jel. De lehetséges, hogy idén mégsem játszhatunk Ellie és Joel új kalandjával.

A Kotaku munkatársa, Jason Schreier Twitteren írta meg, hogy a Sony a Death Stranding megjelenése mellett a The Last of Us: Part 2-t is idén ősszel akarta piacra dobni, de végül eltolták 2020-ra, Schreier tippje szerint februárra.

Ha ez igaz, felmerül a kérdés: mi lehet az oka? Az egyik lehetőség, hogy a Naughty Dognak még dolgoznia kell a játékán, ezért időt kértek a Sony-tól – bár már hallottunk híreket a játék fejlesztésének befejezéséről. A másik lehetőség, hogy maga a kiadó nem akart két nagy PS4-exkluzív címet kihozni rövid időn belül. Ez utóbbi viszont az ünnepi szezon idején kicsit fura elhatározás lenne, hiszen valószínűleg a The Last of Us: Part 2 és a Death Stranding is nagyot szólna, még akkor is, ha az egyik novemberben, a másik pedig decemberben jelenne meg.

Akárhogy is, talán a The Last of Us: Part 2-vel kapcsolatban is okosabbak leszünk hamarosan, hiszen már hallhattunk pletykát arról, hogy ezen a héten e játék szintén kap egy trailert és felfedik a megjelenés pontos dátumát.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!