• A The Outer Worlds nagy szabadságot ad a játékosoknak
  • Bármelyik NPC-t meg lehet majd ölni benne

Bizonyára sokan várjátok az Obsidian Entertainment kicsit BioShock, kicsit Fallout beütésű új játékát, a The Outer Worlds-öt, amely PC-n egy évig csak az Epic Games Store-ból és a Microsoft Store-ból lesz elérhető. A készülő RPG kapcsán nemrég egy érdekes részlet derül ki: a fejlesztők elárulták, hogy bármelyik karaktert meg lehet majd benne ölni.

the-outer-worlds-barkit-meg-lehet-olni-a-jatekban.jpg

Sok RPG-ben találkozni olyan megoldással, ahol bizonyos NPC-k nem tehetőek el láb alól, esetleg megölésük instant game overt jelent, a The Outer Worlds esetében azonban nem lesz ilyen: a fejlesztők nem fogják korlátozni a játékosokat.

Nem lesz tehát egyetlen esszenciális karakter sem a játékban: minden esetben folytatódni fog a sztori, ha szándékosan vagy véletlenül kinyiffantasz egy fontosabb szereplőt. Ebből egyébként a legutóbbi 20 perces gameplay prezentációban is mutattak nekünk egy óvatos ízelítőt a fejlesztők, nem a levegőbe beszélnek tehát.

A The Outer Worlds - amennyiben hihetünk a kiszivárgott dátumnak - augusztus 6-án érkezik PC, PS4 és Xbox One platformokra.