A Titanfall a Respawn Entertainment első játéka, mely csapat az Infinity Wardból kivált kreatív mag legfontosabb tagjait olvasztotta magába. A srácok hosszú ideig titokban dolgoztak a programon, amit az EA fog kiadni jövőre, s amely az idei E3 legjobb játéka lett a kritikusok szerint -- pedig ha volt izgalmas E3 mostanában, akkor az a 2013-as volt!

Bár a Los Angeles-i kiállításon úgy tűnt, a srácok zsigerből mossák le a konkurenciát, Abbie Heppe közösségi kapcsolatokért felelős menedzser szerint a látszat csalt; a csapat nagyon félt tőle, mit szólnak majd a játékosok a Titanfall bemutatójához, ugyanis a hivatalos leleplezés előtt kiszivárgott infók (mint például, hogy mechák játsszák a főszerepet a programban, és nem lesz single player komponens) sok negatív véleményt indukáltak.

"Úgy gondolom, pont jókor álltunk elő egy új szellemi termékkel, de az E3 előtt még úgy ültünk a programon, hogy nem igazán látták mások -- picit meg voltunk szeppenve. Főleg, amikor a csapat elkezdett ezt-azt kiszivárogtatni, és jöttek az első reakciók, hogy »Tényleg mechás játékot csinálnak? Ez hülyeség, nem érdekel.« Azt hiszem, sokan azt képzelték, azt csináljuk, amit eddig is, csak az űrben. Aztán az első infók megjelenésekor fel voltak háborodva, hogy ez borzalmas lesz, pedig ugye a szivárogtatáskor nem fedtük le a teljes játékot -- például a kedvencemként számon tartott parkour és falon futás nem szerepelt a kiadott hírekben." -- mesélte el Abbie az Ausgamersnek.

A Titanfall végül úgy jelent meg az E3-on, hogy a Respawnnak fogalma sem volt róla, mit szól majd a publikum. Szerencsére azonban a reakciók kifejezetten pozitívra sikeredtek, és a játék is vonzóbbnak tűnt, mint amilyennek bárki gondolta volna az egykor Call of Dutyk sorát hányó srácok múltja alapján. S hogy mi a tanulság? Nos, kettő is akad: egyrészt a kiszivárgott anyagok sokszor szándékosan kerülnek napvilágra, hogy segítsenek a fejlesztőknek képet kapni a célközönség véleményéről; másrészt nem szabad elsőre ítélni, ugyanis leírva a legjobb játék is tűnhet botrányosan rossznak (pl. ha azt mondjuk, hogy "autókat lophatsz és kocsikázhatsz", nem sokan következtetnek a zseniális GTA 5-re).

A Titanfall 2014 első negyedévében érkezik PC-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra.