• A Steamen 3000 új játék jelent meg 2015-ben
  • 350 millió játékot aktiváltunk a Steamen
  • Hozzávetőleg 3,5 milliárd dollárt költöttünk el a rendszerben

Legutóbb azt tudtuk meg a Steam Spy-tól, hogy a digitális boltban a GTA 5 volt a legkelendőbb áru, most pedig egy analízissel azt tárták a világ elé, hogy milyen évet zárt a Valve disztribúciós keretrendszere, alias a Steam – röviden: jót.

games-py-graphic.jpg

Mindezek előtt azonban érdemes tisztázni, hogy a Steam Spy nem közvetlenül a kiadóktól vette az adatokat, hanem magáról a Steamről, így képtelen megkülönböztetni azokat a játékokat, amiket tényleg ott vettek meg, azoktól, amiket ott csak aktiváltak, míg maga a program más terjesztőtől származik, teszem azt a PC Guru Magazinból. Szóval az adatok nem teljesen fedik a valóságot, viszont mindenképpen érdekesek.

Nos, az elemzés szerint a 2015-ben 3000 új játék került fel a Steamre, 1900-zal több, mint 2014-ben. A rendszerben 350 millió videojáték talált gazdára, azaz nagyjából 3,5 milliárd dollárt adtunk ki játékokra a Steamen keresztül. És a slusszpoén: az elemzés nem tér ki a free-to-play programokra vagy a DLC-ékre. Mindezek mellett a Steam Spy úgy véli, hogy a PC-s videojátékok piacának 15%-át uralja a Valve.

steam-sale.jpg