Annyi év várakozás után tegnap végre megjelent a Half-Life-ot feldolgozó Black Mesa mod. A játék ingyenesen letölthető a hivatalos weboldal tükreiről, torrentről, illetve harmadik féltől származó, ám a srácok által támogatott szerverekről. Bárhonnan is kezdjétek azonban a letöltést, számolnotok kell némi idővel, ugyanis, bár a mod nincs 4 GB, úgy tűnik, a fél internet egyszerre akarja letölteni a programot.

A játék egyébként roppant hű adaptációja a '98-as PC-s klasszikusnak, de vannak benne új elemek, feladványok, melyek kiválóan illeszkednek a Half-Life 2 óta fizikai dimenziókkal is kibővült világba. Fontos azonban tudni, hogy ez a mod csak a játék első felét tartalmazza. A Xen dimenzióban játszódó pályákra még várni kell, mert azok teljes egészében saját konstrukciók lesznek.

A Black Mesa futtatásához egyébként a Source SDK 2007-re is szükség van, melyet (magyar Steam esetében) a Könyvtár / Kellékek menüből telepíthettek -- ez a fejlesztői készlet minden olyan Steam fiókban megtalálható, amihez csatoltak valamilyen source-os játékot. Ha letöltöttétek a modot, akkor már csak futtatni kell az automatikus telepítőt (van tömörített változat is).