• Felújítják az első három Tomb Raidert
  • De a remasterek a mobilváltozatokon alapszanak
  • Megjelenési dátum még nincs
  • Kelleni fognak a remasterhez az eredeti változatok

Bár az első három Tomb Raider elérhető a Steamen, azok még az eredeti dosos változatok, csak emulátorral képesek futni. Most viszont mindhárom részhez érkezik az 1080p felbontású, 60 fps sebességű remasterelt változat, hála a 2008-ban alakult, PC-n és iOS-es tapasztalattal bíró Realtech VR-nak. A csapat már elkészült az első két epizóddal, most a Tomb Raider 3-on dolgoznak.

Fontos tudni, hogy nem komplett programokat kapunk, hanem inkább modokat, vagyis szükség van az eredeti Tomb Raiderekre. Ám ha ezeket már megvásároltuk a Steamen, akkor a mobilos változatot alapul vevő remastert ingyen kapjuk meg.

A nagyobb felbontás és gyorsabb sebesség mellett a Tomb Raider első három részének felújított változata támogatni fogja a modern kontrollereket és az OpenVR-t, valamint több grafikai opciót is tartalmazni fog. Megjelenési dátum még nincsen, az viszont biztos, hogy a Steamen jelenik meg, de a Square Enix már keresi a lehetőséget, hogy a GoG-re is eljuttassa az első három Tomb Raider remasterelt változatát.