Az elmúlt napokban igencsak megugrott az ingyenesen osztogatott játékok száma. Míg normális esetben az ilyen ajánlatok azért elég ritkának mondhatók, most szinte minden napra jutott egy vagy több ajándékként osztogatott cím, melyek között akadt néhány igencsak komoly, AAA kategóriás alkotás is. Jelen cikkünkben ezeket az éppen aktuális vagy a közeljövőben érkező ajánlatokat szedtük össze nektek, nehogy véletlen lemaradjatok róluk. Lássuk hát, mivel lehet elütni az időt home office-ban!

ingyen-jatekok-osszesito-1.jpg

Tomb Raider (2013)

Kezdjük egyből egy valódi nagyágyúval: a Tomb Raider 2013-as rebootja az év legjobb kalandjátékai között szerepel, nem is alaptalanul. A Crystal Dynamics nagyszerűen meséli el nekünk Lara Croft eredettörténetét, ráadásul mindezt egy remek feladványokkal, gyűjtögethető apróságokkal és kifosztásra váró, ősi templomokkal tömött programban teszi, amit kár lenne nem bezsákolni, főleg így, hogy ingyenes.

Lara Croft and the Temple of Osiris

Most azonban nemcsak a 2013-as Tomb Raider ingyenes, hanem a Lara Croft and the Temple of Osiris is. A kritikusoknál nagy sikert arató Lara Croft and the Guardian of Light folytatása egy kooperatív, maximum négy emberrel játszható móka, ahol Larának és nagy riválisának, Carter Bellnek össze kell fognia a bebörtönzött Hórusszal és Ízisszel, hogy megállíthassák Széth-et. És bár a Lara Croft and the Temple of Osiris nem örvend akkora népszerűségnek, mint a 2013-as Tomb Raider, ingyen azért így is érdemes lehet beszerezni.

Watch Dogs

Az Epic Store gyakorlatilag megalakulása óta folyamatosan szokott ingyenes játékokat osztogatni, ezen a héten pedig Watch Dogs képében egy igen komoly címet adnak ajándékba. Igaz, a Ubisoft hackelős nyílt világú játékát a megjelenés körül sokan kritizálták a látványosa lebutított grafikája kapcsán, azért a Watch Dogs egyáltalán nem rossz, sőt segítségével talán a várakozás is könnyebb lesz egy kicsit a Cyberpunk 2077 őszi debütálásáig.

The Stanley Parable

A Watch Dogs mellett az Epic Store másik ingyenes játéka ezen a héten a The Stanley Parable, ami egy főképp felfedezésre fókuszáló, elborult kalandjáték. A programnak eleinte nincs sok értelme, de ahogy bolyongunk az egyes helyszínein, úgy fog összeállni szép lassan a kép, hogy mi a fene ez az egész. Épp ezért a The Stanley Parable egy kihagyhatatlan kaland azoknak, akik két Excel táblázat kitöltése között szeretnék elmerülni egy abszolút szürreális világban.

Goat of Duty

Az elmúlt hetek nagy sztárja a Call of Duty: Warzone, ami mellé ráadásul ebben a hónapban ingyen beszerezhetjük a legelborultabb CoD-paródiát is. A Goat of Duty pontosan az, amit a címe is ígér: egy pörgős multis meccsekre kihegyezett FPS, azzal a csavarral, hogy katonák helyett kecskéket irányítva kell dominálnunk a harcmezőt. Most komolyan, lehet nemet mondani egy ilyen koncepciójú játékra? Szerintünk sem.

Deiland

A Deiland egy 2018-as, nyílt világú szerepjáték, amibe a készítők egy sor sandbox elemet is csempésztek, úgy mint a nyersanyagok gyűjtögetése, felszerelések gyártása és építés. A történet szerint a szülővilágunkat szeretnénk minél szebb hellyé tenni, ahhoz pedig, hogy ezt megtehessük, összesen 12 karakter és több mint száz különféle küldetés áll rendelkezésünkre. A végeredmény pedig több mint kellemes: a Deiland ugyan nem váltja meg a világot, de egy jópofa, korrekt kis alkotás lett, amire ingyen abszolút megéri lecsapni.

Drawful 2

Nemrég a Drawful 2 című partijáték is ingyenessé vált, és szerencsére elég sokáig az is marad. Ahogy már a címe is jelzi, itt bizony rajzolnunk kell, méghozzá telefonunk vagy tabletünk segítségével, a feladványok között pedig a leglehetetlenebb kérések szerepelnek, amiknek a megalkotásához minden képzelőerőnkre szükség lehet. A Drawful 2 épp ezért egy vidám, könnyed játék, érdemes hát behúzni, ha az ember csak úgy szórakozna egy kicsit.

Child of Light

Végezetül pedig hiba lenne szó nélkül elmenni egy közelgő akció mellett: a Ubisoft már jó előre belengette, hogy a jövő héten ingyen adják majd a Child of Lightot. Tekintve, hogy egy gyönyörű és remekbeszabott játékról beszélünk, hiba lenne lemaradni egy ilyen akcióról. Írjátok hát fel magatoknak az ajánlat időtartamát, nehogy lecsússzatok róla!

Támogasd te is a PC Gurut!