A Battlefield kétségkívül ott van napjaink legsikeresebb és legfelkapottabb FPS szériái között, amihez már kereken 15 játék tartozik. És bár a sorozat legtöbb tagjáról elmondható, hogy azért elég korrekt minőséget képvisel, így is akad pár cím, mely a kritikusoknál vagy a pénztáraknál mutatott teljesítményével kitűnik a felhozatalból. A Battlefield 2042 rajtjának örömére most ezek közül szedtük össze a legsikeresebbeket.

best-of-battlefield-01.jpg

Battlefield 4

  • Megjelenés éve: 2013
  • Eladott példányszám: 7 millió

A Battlefield 4 a roppant sikeres Battlefield 3 közvetlen folytatásaként érkezett, és mint ilyen, szinte esélye sem volt megbukni a pénztáraknál, bár a remek elődöt végül nem sikerült túlszárnyalnia. A nagyszerű multival támadó játék azért így is sokak szívébe belopta magát, ennek köszönhetően pedig a megjelenése utáni hónapban egyedül a nagy rivális Call of Duty: Ghosts tudta lenyomni az eladások tekintetében (bár fontos megjegyezni, hogy a kritikusoknál a Battlefield 4 sokkal jobban teljesített), és végül nagyjából 7 millió példány talált belőle gazdára, ami azért elég szép eredmény még egy AAA kategóriás FPS-től is.

best-of-battlefield-02.jpg

Battlefield 5

  • Megjelenés éve: 2018
  • Eladott példányszám: 7,3 millió

Listánk következő tagja túlzás nélkül a sorozat egyik legmegosztóbb darabja, hiszen a Battlefield 5 kapott hideget és meleget, mind a megjelenése előtt, mind a megjelenése után. A rajongók például azon a véleményen voltak, hogy a második világháborút bemutató játék történelmileg nem elég hiteles, a kritikusok közül pedig sokan úgy érezték, hogy a multi jóval gyengébb lett, mint a 2016-os Battlefield 1 esetében volt. Magából a programból azért így is elfogyott egy szerény 7,3 millió példány, amivel a széria egyik legsikeresebb epizódja lett, de az EA szerint még ez is alulmúlta az elvárásaikat. Andrew Wilson ezért a „leszereplésért” anno a félrement marketinget és az elhúzódó fejlesztést okolta, egyben pedig kifejtette, hogy szerinte hiba volt a battle royale mód helyett az egyjátékos kampányra fókuszálni.

best-of-battlefield-04.jpg

Battlefield: Bad Company 2

  • Megjelenés éve: 2010
  • Eladott példányszám: 12 millió

pc-guru-2010-aprilis-magazin.jpg

A Battlefield: Bad Company 2008-ban kifejezetten kedvező fogadtatásra lelt rombolható környezete, ötletes mechanikái és nagyszerű fegyverei miatt, a 2010-es Bad Company 2 pedig ott folytatta, ahol elődje abbahagyta. A második rész gyakorlatilag az eredeti Bad Company minden aspektusán javítani tudott, így egyáltalán nem meglepő, hogy sokan a mai napig az egyik legjobb Battlefield-epizódnak tartják, ami a pénztáraknál mutatott teljesítményén is masszívan meglátszik. Az EA hivatalos pénzügyi jelentései szerint 2012 márciusáig összesen több mint 12 millió példányban kelt el a játék, ezzel pedig a Bad Company 2 bebetonozta magát a Battlefield-széria legnagyobb és legsikeresebb részei közé.

best-of-battlefield-05.jpg

Battlefield 3

  • Megjelenés éve: 2011
  • Eladott példányszám: 15 millió

A Battlefield 3 előkelő helyezése ezen a listán aligha lehet meglepő, hiszen mégiscsak a széria egyik legikonikusabb darabjáról beszélünk. A modern korban játszódó FPS-t a megjelenésekor rengeteg kritikus dicsérte a változatos és kellően mély multi, valamint a nagyszerű grafika miatt, ezzel pedig alighanem a játékosok is egyetértettek, hiszen a DICE alkotását vitték, mint a cukrot. Az EA szerint csak a megjelenés első hetében 5 millió példány fogyott a játékból, amivel a kiadó leggyorsabban fogyó címének számított akkoriban, és végül 15 millió példány talált belőle gazdára, amivel a széria második legsikeresebb darabja lett, egészen a mai napig.

best-of-battlefield-03.jpg

Battlefield 1

  • Megjelenés éve: 2016
  • Eladott példányszám: 25 millió

pc-guru-2016-november-magazin.jpg

A Battlefield 1 kapcsán az EA és a DICE remek ütemben érzett rá arra, hogy a játékosoknak mennyire elegük van már a modern hadviselésből. Ugyanis, amíg az Activision 2016-ban is egy újabb sci-fi lövöldével lepett meg mindenkit a Call of Duty: Infinity Warfare képében, addig a svédek inkább visszamentek az időben, és az AAA kategóriás játékok körében méltatlanul elhanyagolt első világháború poklát mutatták be nekünk, méghozzá nem is akárhogy. A játék rengeteg dicséretet kapott a multija miatt, ahogy a DICE témaválasztását is sokan méltatták, mondván, az első világháború egy kifejezetten egyedi és izgalmas hátteret biztosít az FPS-nek. Mindezek fényében pedig aligha meglepő, hogy a Battlefield 1 az EA közleményei alapján 25 millió játékossal büszkélkedhetett fénykorában, így pedig a legsikeresebb Battlefield-játék jelenleg.

best-of-battlefield-06.jpg

De persze mindez csak a jéghegy csúcsa, hiszen a Battlefield-széria a fenti öt címen túl is roppant sikeresnek mondható, ezt pedig mi sem mutat jobban, mint hogy pár millió még a kevésbé felkapott címeiből is gazdára talált annak idején. És hogy a Battlefield 2042 hogy fog beilleni ebbe a patinás felhozatalba? Ezt alighanem akkor fogjuk megtudni, mikor az EA eldicsekszik az eladások pontos számával.