Október elején jelent meg a Forza Motorsport 7, amit a PC Guru októberi számában magunk is teszteltünk, és bizony odáig voltunk érte. Úgyhogy most megragadjuk az alkalmat és öt jó okot is mondunk arra, hogy miért érdemes elmerülni a Forza Motorsport 7-ben.

5. Xbox One X támogatás

A Forza Motorsport 7 nagyon szép, ennek ellenére a gépigénye kifejezetten szolid. Alacsonyabb beállításokkal is keresgélhetjük az állunkat, de ultrán jobb, ha feladjuk a keresést. És ha Xbox One-od van? Nos, akkor sem kell a programnak szégyenkeznie, ugyanakkor a Forza Motorsport 7 bevallottan Xbox One X-re lett tervezve, a konzol zászlóshajójának szánják. Ez a változat azt a látványt garantálja, amit a PC-s ultra beállítás hoz – 4K-s felbontás, 60 fps – szóval, ha van játék, ami miatt érdemes lehet beruházni a november 7-én érkező Xbox One X-re, akkor az a Forza 7.

4. Több mint 700 versenyjármű

Jó kocsiból egy sosem elég, tartja az ősi indián közmondás. A Forza Motorsport 7 pedig rekorder ezen a téren, hiszen több mint 700 licencelt versenyjármű található meg benne, több, mint bármilyen más autós versenyszimulátorban. Ebben a játékban nehéz megunni a kocsikat, és persze van itt minden, amit négy kerékre terveztek: Formula 1-es versenyautó, buggy, versenykamion, sportkocsi, de még klasszikus masinákra is rálelhetsz.

3. Száguldj ott, ahol a nagyok

A Forza 7-ben ugyanazokon a versenypályákon száguldozhatsz, ahol a nagy versenyzők is, ráadásul a modern technológiáknak köszönhetően szinte milliméterre pontosan megegyeznek a valódiak a digitális másukkal. De akad néhány fantázia pálya is, például a riói, ahol ugyan a város létezik, de maga a pálya a képzelet szüleménye. Ez viszont nem jelenti azt, hogy kevésbé lenne izgalmas itt róni a köröket, mint a valódi pályákon.

2. Játssz akárhol!

Játszd PC-n vagy Xbox One-on, édes mindegy, mivel a Forza 7 része az Xbox Play Anywhere programnak, ha az egyiken befejezed a játékot, a másikon ugyanott folytathatod. Még a helyszín sincs megkötve, hiszen a felhőben tárolt mentéseket a világ bármely szegletéből elérheted. PC-n játszol otthon, de hétvégén a nagymamánál kell lenned? Nosza, vidd magaddal Xbox One-odat és máris folytathatod a nagyinál a játékot, sőt akár a nagyit is leültetheted elé.

1. Légy a világ legjobb versenyzője

A Forza Motorsport 7 egyjátékos karriermódja a Forza Drivers Cup nevet viseli, és bizony ez adja a játék gerincét, s ez az egyik legélvezetesebb része is a játéknak. A Forza-serleg megszerzéséhez hat, egymásra épülő kupát kell megnyerned, amiken pénzt és XP-t kapsz, hogy újabb autókat vásárolhass és tovább fejleszthesd a gyűjteményed gépjárműveit, vasy esetleg megszerezd a kedvedre való versenyruhát.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!