Pár napja kezdetét vette az évszak egyik legfontosabb gamer eseménye, a Steam nyári vására, melynek keretein belül rengeteg remek játékra csaphatunk le akciós áron. Az ilyen hatalmas felhozatalban persze elég könnyű elveszni, ezért összeírtunk nektek öt olyan címet, melyek jelenleg mind 10 euró (azaz nagyjából 3500) forint alatt szerezhetőek be a következő másfél hétben.

Titanfall 2

A Titanfall 2 az utóbbi évek egyik legdurvábban alulértékelt játéka, ami egy nagyon csúnya rajt után szépen lassan csak kivívta magának a játékosok elismerését, és igazából a mai napig stabil népszerűségnek örvend, egyáltalán nem véletlenül. A Respawn Entertainment alkotása ugyanis egy végtelenül pörgős és rendkívül hangulatos lövölde, aminek a multis meccsei a pilóták gyors, akrobatikus mozgását keverik a lomha, de mindent elsöprő óriásrobotok erejével. Ha pedig ehhez hozzávesszük, hogy a játékhoz egy remek kampány is jár, akkor egyből látható, hogy a Titanfall 2 6 euróért szinte ajándék.

Command & Conquer Remastered Collection

A régi klasszikusok felújítása nem minden esetben szokott a legjobban sikerülni (a Warcraft 3 Reforged esetére valószínűleg még mindenki emlékszik), a Command & Conquer Remastered Collectionnél azonban nem lehet panaszunk a minőségre. A Petroglyph csapata remekül modernizálta az első C&C-t és Red Alertet, úgy ültetve át napjainkban ezeket a remek RTS-eket, hogy azok közben végig hűek maradtak régi önmagukhoz. Épp ezért, ha valaki csak kicsit is szereti a stratégiák műfaját, vétek lenne, ha nem csapna le erre a programra, főleg így, hogy 8 euróból megúszható a vásárlás.

Hellblade: Senua's Sacrifice

Napjainkban már egyáltalán nem ritka, ha egy játék a puszta szórakoztatáson túl a kicsit kényesebb vagy komolyabb témák feszegetésétől sem riad vissza, a Hellblade: Senua's Sacrifice pedig remek példa erre. A Ninja Theory alkotásában egy mentálisan sérült kelta harcost irányíthatunk, ahogy az alászáll a viking pokolba, hogy megmentse halott szeretője lelkét. És bár a Hellblade játékmenete nem kifejezetten összetett, a nagyszerű hangulat, a komor téma és a roppant ötletes szimbólumrendszer bőven kárpótol minket minden ilyen irányú hiányosságért. Szóval, ha nem rettentek vissza a kicsit komolyabb (és sötétebb) témáktól, akkor a Ninja Theory alkotására is érdemes beruháznotok, főleg ilyen jó áron.

Far Cry 5

A Ubisoftot meglehetősen divatos azért szidni, mert minden játéka egy kaptafára épül, és bár ebben a kritikában bőven van igazság, azért azt el kell ismerni, hogy a franciák az utóbbi években elég szépen tökéletesítették a betonbiztos formulájukat. Jó példa erre a Far Cry 5, ami egy hatalmas, szabadon bejárható térképpel, valamint rengeteg tennivalóval és gyűjtögethető aprósággal várja a játékosokat. Mindehhez pedig hozzájönnek a szériára jellemző elborult főgonoszok, valamint a számtalan jármű és fegyver, melyeknek hála a Far Cry 5 egy roppant tartalmas csomagnak mondható, és bőven megéri a 9 eurós árát, ha kedveljük az ilyen nyitott világú címeket.

Resident Evil 7

Az elmúlt hetek, hónapok leginkább a Resident Evil Village-ről szóltak, azonban komoly hiba lenne megfeledkezni a játék közvetlen előzményét jelentő Resident Evil 7-ről. Már csak azért is, mert utóbbi játék lényegében a sírból hozta vissza a Capcom túlélőhorror szériáját, és úgy újította meg azt, hogy közben visszatért a gyökereihez. A Resident Evil 7 épp ezért egy régivágású RE cím, amiben akad minden, amit csak egy ilyen játéktól elvárnánk, avagy elborult ellenfelekből, feszült és félelmetes pillanatokból és biofegyverként használható kislányokból itt aztán nincs hiány. Pont ezért a Resident Evil 7 9,89 euróért egy remek ajánlatnak mondható, főleg akkor, ha bírjuk a horrort, vagy ha csalódtunk a Village jóval akciódúsabb stílusában.