• Leállt a Hero's Song gyűjtése
  • Kevés volt az adakozó
  • Ennek ellenére elkészül a játék
  • Még csak késni sem fog

John Smedley, a Sony Online Entertainment (mostani nevén Daybreak Studios) egykori vezetője egy új stúdiót nyitott, és a múlt héten be is mutatta az új játékát, a hardcore RPG rajongóknak címzett Hero's Songot. Ennek elkészítésére 800 ezer dollárt kért Kickstarteren, az érdeklődés azonban elmaradt -- hét nap alatt csak 136 ezer dollár jött össze, ezért a csapat úgy döntött, a gyűjtést leállítja.

Smedley a kudarcot azzal magyarázta, hogy a Kickstarter kampányból hiányoztak a kézzelfogható jutalmak (minden digitális volt), amik támogatásra ösztönözték volna az érdeklődőket, illetve magából a játékból is keveset mutattak, így nem tudták megfogni kellő nagyságban a célközönséget. Röviden: elszúrták, és ezt Smedley is bevallotta.

MINDEZ AZONBAN NEM JELENTI AZT, HOGY A HERO'S SONG NEM FOG ELKÉSZÜLNI.

Kiderült, hogy Kickstarter nélkül is megvalósul a projekt, a befektetők ugyanis pénzelni fogják a projektet, méghozzá olyan jól, hogy Smedley szerint még csak késésre sem kell számítani, tehát október környékén meg fog jelenni a játék. Persze, az ideális az lett volna, ha a kiadók pénze nélkül tudják megvalósítani az ötletet -- mondta a stúdió vezetője.

A fejlesztés menetéről a Pixelmage Games folyamatos tájékoztatást fog adni, például rendszeres élőközvetítésekkel és a hivatalos oldal frissítésével, a csapat célja ugyanis az, hogy teljesen átlátható módon valósuljon meg a játékuk. Ez volt a Kickstarter kampányvideó, ami habár már nem aktuális, de betekintést ad a játékba.