Ahogy közeleg az ősz, úgy kerülünk egyre közelebb a Total War: Rome II megjelenéséhez. A Sega és a Creative Assembly persze nem unatkozik, egyre több anyagot tesznek közzé a közelgő stratégiából. Nemrég közszemlére bocsátották pédául azt a játékmenet-felvételt, ami az általunk januárban megtekintett demót mutatja be, persze kicsit megnyirbálva. Most pedig egy újabb népet jelentettek be, szám szerint a kilencediket, mely ráadásul ingyenes DLC formájában lesz elérhető.

A játék megjelenésének napján, Steamről letölthető nemzet nem más, mint Pontosz, mely egy ókori ország volt a mai Törökország területén. A leginkább Perzsiával rokon királyság népe gyors lovasságáról és ütőképes harci szekereiről volt híres, így a játékban is ezen tulajdonságok kerülnek előtérbe. S hogy miért adják ki a pontosziakat DLC-ként premiernapon ahelyett, hogy rögtön a lemezre égetnék őket? Jó kérdés, de végső soron mindegy, mert a tartalom mindenki számára elérhető lesz, fizetés nélkül.

A Total War: Rome II idén ősszel jelenik meg kizárólag PC-re, igaz, a Creative Assembly szerint a nextgen konzolok is nagyon emlékeztetnek a személyi számítógépekre, így még az is lehet, hogy egy nap kontrollerrel játsszuk az új TW-epizódot.

További érdekesség, hogy a csapat közzétett két brutálisan magas felbontású képet a Rome II-ből. Ezeket méretükből adódóan egyszerűbb, ha a hivatalos oldalon tekintitek meg -- nem semmi a grafika, az egyszer biztos!