• Megkapta végleges címét a következő Predator-film
  • Ami a múltban fog játszódni
  • Egy indián nő lesz a főszereplő

A Predator-filmek minősége erősen hullámzó. Az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült első rész sikerét egyik sem tudta megismételni, a rajongói vélemények pedig arról is megoszlanak, hogy a folytatások egyáltalán jók-e. Bár én nem tartom magam rajongónak, magánvéleményem szerint a Danny Gloverrel készült Predator 2 és az Antal Nimród rendezte Predators még bőven élvezhető film, sőt nekem ez a kettő még jobban is tetszik, mint az első epizód. Ami a The Predatort illetti, nos, felejtsük el, hogy volt ilyen is.

Siker vagy sem, az időközben a Disney tulajdonába került 20th Century Fox nem mond le a szériáról, és már javában forgatják a következő felvonást. Ez azonban úgy tűnik, minden téren próbál szakítani a hagyománnyal. Elsőként a címben nem figurázzák tovább a Predator szót, hanem teljesen kivették. A korábban Skulls (Koponyák) néven futó projekt végleges címe Prey, azaz Préda lett, ami amúgy jól passzol a filmsorozathoz.

Továbbá újra megerősítették, hogy a film az 1700-as években fog játszódni, a főhőse pedig az Amber Midthunder által megformált Naru nevű komancs indián lesz. A rendezői székben a Cloverfield Line 10-t jegyző Dan Trachtenberg ül. A Prey 2022 nyarán fog megjelenni a Hulu kínálatában. Mozis premierről egyelőre nem tudni.

prey-predator-poster.jpg