A Microsoft és a The Coalition egy csaknem nyolcperces video anyagot jelentetett meg a készülő Gears of War 4-gyel kapcsolatban. Az anyagban bepillantást nyerhetünk a kampány játékmenetébe, valamint első ízben láthatunk jó pár új ellenfelet és fegyvert. Az IGN jóvoltából szolgáltatott videóban még Marcus Fenixet is láthatjuk, aki vezető szerepben tér vissza – az általa irányított osztaggal kelnek át egy kerten.

SPOILER VESZÉLY! Annak ellenére, hogy mindenki a Locust vagy a Swarm visszatérést várná a hentelésre váró ellenfelek szerepében, a videóban COG páncélzatú srácok rohangálnak a célkeresztben. Valószínűleg azonban ezek a derék katonák nem teljesen emberek, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a hangjuk el van torzulva, csak úgy, mint az a kiborgok, vagy robotok esetében szokott történni. 

Ezek mellett még láthatunk új géppisztolyt, automata shotgunt és egy railgun szerű csúzlit is, csak hogy a legérdekesebb fegyvereket említsem. Mindezeket a fenti videóban megcsodálhatjátok a saját szemetekkel is.

A Gears of War 4 idén október 10-én jelenik meg Xbox One-ra és Windowsra. A következő nagy leleplezésre váró talány a Horde játékmód, melynek ismertetését mindenki a szeptemberi PAX Westre datálja.