A Mad Max hangulatát idéző Crossout bejelentését követően sokat fejlődött, Targem Games munkásságának köszönhetően. A Gaijin Entertainment kiadásában megjelent, korai hozzáférésű címről készített előzetesem óta, most egy teljesen új játékmódban irthatjuk egymást a járműveink fülkéiből.

A Storm Warning! játékmód lényege, hogy az eddigiekkel ellentétben, olyan többjátékos csaták keretében kell likvidálnunk egymást, amiben csak önmagunkra számíthatunk, azaz ezúttal bázisok és csapatok nélkül, mindent el kell pusztítanunk, ami él, és mozog. Ezenfelül A csatateret a már játékban levő térképek adják, azzal az eltéréssel, hogy hatalmas homokviharok forgatagában kell helytállnunk. Az ádáz harc pedig csak akkor ér véget, ha már csak egy jármű motorja morog, vagyis a végén csak egy maradhat.

Bár az újfajta kihívás meglehetősen nehéz az eddig csapatos PVP és PVE párbajokhoz képest, illetve csak a játékbéli fizetőeszköz ellenében vehetünk benne részt, viszont busás jutalommal kecsegtet, mivel a győztes a nevezési díj többszörösét viheti garázsába, ahol azt például újabb fegyverekre, futóművekre, páncélzatra költheti el.

A Crossout világa egyébként most is tártkapukkal várja azokat a játékosokat, akik szívesen részt vennének egy kis korai hozzáférésű járműveken alapuló, MMO-akció csatározásban.