• Megállapodott a CD Projekt Red és Andrzej Sapkowski
  • Újabb jogokat szerzett a CD Projekt Red

A Witcher könyvek írója, Andrzej Sapkwoski és a CD Projekt Red vitája régre nyúlik vissza: a szerző nem hitt a játékok sikerében, ezért gyakorlatilag aprópénzért adta el a jogokat, később aztán többet követelt a lengyel fejlesztőcsapattól. Még idén év elején röppentek fel a hírek, hogy a vitás helyzet végére pont kerülhet, de a megoldás mostanáig váratott magára.

"A megegyezés kielégíti és teljes mértékben tisztázza mindkét fél múltbéli és jelenlegi szükségleteit és elvárásait, és keretet ad a jövőbeli együttműködésnek” - áll a CD projekt Red által kiadott közleményben - “A megállapodás a CD Projekt Red számára új jogokat ad és megerősíti a cég The Witcher című intellektuális tulajdonát videojátékok, képregények, táblajátékok és kiegészítők terén”

A részleteket egyelőre homály fedi, úgyhogy ne számítsatok arra, hogy egyhamar kiderül, mik is ezek az “új jogok”, melyekre a CD Projekt Red utal, mindenesetre elveti egy esetleges Witcher-folytatás megszületésének reményteli magvait. Csak ne számítsatok rá túl hamar, de addig is itt a filmsorozat, mely rajongóknak kötelező.