• Az Epic Games sem vesz részt az idei Game Developers Conference-en
  • Ők már a sokadik nagy cég, akik lemondják a szereplést
  • [Friss] Az Iron Galaxy Studios sem utazik

[Friss] ...és itt az újabb név, akik miatt külön hírt nem gyártunk, de fontos tudni róluk: az Iron Galaxy Studios is kihagyja a GDC-t.

[Eredeti hír] A médiában jelenleg minden a koronavírus körül forog, és sajnos mostanra odáig jutottunk, hogy a videojátékos sajtó sem tud már elhatárolódni a globális egészségügyi vészhelyzettől, egyre több rendezvényt, fejlesztést és bejelentést érint ugyanis a járvány a gaming világban is. A Game Developers Conference kapcsán ma reggel már írtunk az aktuális helyzetről, miután a Microsoft is lemondta a részvételt a márciusi konferencia kapcsán, hamar újabb nagy névvel bővült azonban azon cégek listája, akik mégsem utaznak San Francisco városába a jövő hónapban.

ujabb-nev-a-listan-az-epic-games-sem-vallalja-az-egeszsegugyi-kockazatot-a-gdc-n.jpg

A névsor eddig olyan komoly iparági szereplőket tartalmazott a Microsoft mellett, mint a Sony, az EA, a Facebook Gaming, a Kojima Productions vagy a Unity, most pedig az Epic Games is csatlakozott, akik nemrég bejelentették, hogy szintén kihagyják a GDC-t.

"Nagyon vártuk itt az Epicnél, hogy részt vehessünk a 2020-as GDC-n. Ugyanakkor az egészségügyi bizonytalanság miatt nem küldhetjük el dolgozóinkat az eseményre, ezért azt a nehéz döntést hoztuk, hogy lemondjuk a részvételt" - áll a cég közleményében.

A GDC szervezői korábban úgy fogalmaztak, hogy nincs veszélyben a rendezvény, ám ha ilyen tempóban folytatódnak a lemondások, akkor nem kizárt, hogy változások jönnek majd.

Támogasd te is a PC Gurut!