• A Unity is lemondta a részvételt az idei Game Developers Conference-en
  • San Francisco városában eközben egészségügyi vészhelyzetet hirdettek
  • A GDC szervezői szerint minden megy tovább a tervek szerint

Ahogy fokozódik a helyzet világszerte a koronavírus kapcsán, úgy válnak egyre inkább érintetté a különféle videojátékos rendezvények is. A ma elstartolt PAX Eastet például még az utolsó pillanatban is mondták le résztvevők, és úgy tűnik, hogy a márciusban esedékes Game Developers Conference is masszívan érintett lesz - annak ellenére, hogy a szervezők komoly óvintézkedéseket jelentettek be még korábban.

az-ujabb-visszalepo-es-az-egeszsegugyi-veszhelyzet-ellenere-sem-marad-el-a-gdc.jpg

Elsőként a Sony és a Facebook Gaming mondta le a részvételt a komolyabb cégek közül, majd az EA is jelezte, hogy az előzetes tervekkel ellentétben nem utaznak San Franciscóba. Most pedig újabb szereplő csatlakozott hozzájuk, a Unity, amely mindig is az egyik legfontosabb résztvevőnek számított a GDC-n, hiszen rengeteg fejlesztő használja az ő motorjukat.

"Nem volt könnyű meghozni a döntést, de a koronavírus jelenleg túl nagy kockázatot jelent. Nagyon komolyan vesszük a dolgozóink jólétét. Nem szeretnénk, ha bármely Unity dolgozónak vagy partnernek szükségtelenül kellene kockáztatnia az egészségét és a biztonságát" - áll a Unity közleményében.

A helyzetet nem segíti az sem, hogy San Francisco városában egészségügyi vészhelyzetet hirdettek - annak ellenére, hogy egyetlen regisztrált eset sem volt még. A város azonban szeretne elővigyázatos lenni, leginkább amiatt, mert kiemelkedően sok a nemzetközi utasuk, ezért fel vannak készülve arra, hogy nagy valószínűséggel előbb-utóbb megjelennek az első fertőzöttek.

A fentire reagálva a Game Developers Conference szervezői bejelentették, hogy továbbra is minden a terv szerint halad, és minden segítséget megkapnak a helyi egészségügyi és utazási szervezetektől. Egyelőre tehát nincs tervben a 2020-as GDC lefújása.

Támogasd te is a PC Gurut!