• A Microsoft sem vesz részt az idei Game Developers Conference-en
  • Helyette online streamet terveznek

Mostanra eljutottunk oda, hogy tulajdonképpen minden nap jön valami hír az idei Game Developers Conference kapcsán, sajnos azonban nem pozitív töltettel, a koronavírus-járvány miatt ugyanis sorra mondják le a szereplők a részvételt. A sort a Sony és a Facebook Gaming nyitották, majd jött a Kojima Productions és az EA, tegnap pedig a Unity is csatlakozott hozzájuk. Most pedig itt egy újabb nagy név, a Microsoft - ők is bejelentették, hogy nem utaznak San Franciscóba.

egyre-nagyobb-bajban-a-gdc-a-microsoft-is-kihagyja-a-rendezvenyt.jpg

"A globális egészségügyi szervezetek útmutatása alapján és óvatosságból meghoztuk a nehéz döntést, miszerint nem veszünk részt San Franciscóban a 2020-as Game Developers Conference-en. A játékosok, fejlesztők, dolgozók és partnereink biztonsága és egészsége a legmagasabb prioritást élvezi, miközben a világon egyre növekszik az egészségügyi kockázat a koronavírus miatt" - áll a Microsoft blogbejegyzésében.

Öröm az ürömben, hogy a tervezett beszédeket, előadásokat nem kukázzák teljesen, hanem online stream formájában műsort terveznek a GDC idejére (március 16-18.), melyek a játékdizájnról, az online szolgáltatásokról, a következő generációs hardverről és a játékstreamelés jövőjéről fognak szólni.

Támogasd te is a PC Gurut!