Ahogyan közeledünk az Uncharted 4: A Thief’s End májusi premierjéhez, úgy vált egyre nagyobb sebességi fokozatba a Naughty Dog és a Sony a PS4-exkluzív akciójáték marketinggépezetén. Most éppen egy majdnem egyperces CG trailert dobtak össze Nathan soron következő kalandjához, amit a hétvégén számos európai moziban levetítnek majd a filmek előtt.

A hírt Twitteren tette közzé a Sony, ám arról sajnos nem szól az üzenet, hogy pontosan mely országok mely filmszínházaiban kerül levetítésre az előzetes. Az internet csodájának hála azonban ez talán nem is olyan fontos (bár nagyvásznon biztosan még jobban fest a trailer), hiszen a YouTube-on már most megtekinthetjük a kétségtelenül hangulatos videót, mely remekül összefoglalja Nathan dilemmáját.

A Thief’s Endben ugyanis főhősünk szerettei kedvéért már visszavonult izgalmas és veszélyes hivatásától, a kincskereséstől, és egy íróasztal mögött igyekszik elnyomni magában féktelen kalandvágyát. Rég látott bátyja, Sam éppen a legjobb (vagy éppen a legrosszabb) pillanatban bukkan fel, és kér segítséget Nathantől, aki nem tehet mást, testvére oldalán elindul, hogy felgöngyölítsen egy évszázados történelemi összeesküvés-elméletet, mely egy legendás kalózkincs körül forog. Nathan eddig leggrandiózusabb küldetése nem csak testét, de lelkét is meggyötri majd, mert választ kell adnia élete egy legfontosabb kérdésre: szenvedélye vagy inkább a szerettei mellett dönt? A választ azonban csak májusban tudhatjuk meg, ahogyan azt is, hogy mi lesz Nathan Drake sorsa, a Naughty Dog szerint ugyanis olyan befejezéssel rukkolnak elő, amit követően nehéz volna vele folytatni az Uncharted szériát.