Először 2021. szeptemberében adtuk hírül, hogy elkészülhet Coppola grandiózus sci-fije, a Megalopolis, amit a Mester már a 80-as évek óta tervez vászonra vinni. Aztán egy évvel később, 2022-ben érkezett pár látványterv és forgatási fotó, 2023 év elején viszont szomorú hírt kaptunk: „kaotikus állapotba süllyedt a munkálatok felénél járó atlantai forgatás, ugyanis egyre többen távoznak a produkcióból.” A filmet mindesetre sikerült befejezni, olyannyira, hogy pár nappal ezelőtt, március végén Coppola le is vetítette a nagyobb stúdióknak (Warner Bros., Disney, Universal, Netflix, Sony). A Mester azt reméli, hogy valaki a film alá pakol egy 100 millió dolláros marketingkampányt, egyelőre azonban nincs jelentkező, mivel a film egyes vélemények szerint túl „kísérleti”, és „nem jó”.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Francis Ford Coppola (@francisfordcoppola) által megosztott bejegyzés

A Megalopolis egy komplex szerelmi történet, mély filozófiai témákkal átszőve, olyan színészekkel, mint Aubrey Plaza, Adam Driver, Shia LaBeouf, Dustin Hoffman, Giancarlo Esposito, Laurence Fishburne, vagy Jon Voight. Ennek ellenére a vetítés után ilyen és ehhez hasonló vélemények láttak napvilágot:

„Mindenki szurkol Francis-nek, és nosztalgiázik. De ott van a dolgok üzleti oldala is.”

„Nem létezik, hogy ezt a filmet pozicionálni lehessen.”

„Nehezen hiszem el, hogy bármelyik forgalmazó készpénzt kockáztatna miatta.”

„Nagyon nem jó, és szomorú volt nézni. Bárki, aki beáll a marketingjébe, pénzt fog veszíteni. Coppolának nem így kéne befejeznie a karrierjét.”

Na most joggal merülhet fel a kérdés: vajon tényleg rossz lett, vagy csak a stúdiók munkatársai nem értették? Legkésőbb a mozikban ülve kiderül, de hogy ez mikor esedékes, azt még nem tudni. Mi mindenesetre azért szurkolunk neki!