• Titokzatos traileren a #Projekt1514
  • A jelek két játékra utalnak

A Bandai Namco szokása rövid, a játékot egyáltalán nem leleplező videókkal hergelni a rajongókat, így tett a Code Vein felvezetésekor, és így tesz most is: legújabb még be nem jelentett címük a #Projekt1514 címet viseli, és kaptunk egy félperces kedvcsinálót hozzá. A képsorokból túl sok minden ugyan nem derül ki, de annyi bizonyos, hogy a Dimps fejlesztésében készülő játék újfent poszt-apokaliptikus környezetben játszódik majd, és a távolban hallható fegyverropogásból kiindulva első benyomásunk az, hogy nagy szerepet játszik majd a lőfegyverek használata.

Igen, tudom, hogy nem kell egyetemi végzettség ahhoz, hogy ezt így összerakjuk. De hogy ne hagyjunk lógva titeket, két jelöltünk is van – az első tipp egy új God Eater játék, mely talán kevésbé valószínű, mert ott a közelharc játszik főszerepet, de a környezetbe beilleszthető. A második, valamelyest esélyesebb (bár még így is erősen kérdőjeles, tudomásunk szerint még a Sony birtokolja a játék jogait) gyanúsított még a Freedom Wars, mely annak idején PSVitára jelent meg, a látott világba szintén beilleszthető, és főszerepet kapnak a lőfegyerek.

Tovább erősíti egy Freedom Wars-játék elképzelését a logó, melyből “FB” olvasható ki (Freedom Battles esetleg), illetve a #Projekt1514-re rá lehet kenni, hogy a játékra utal. A Feedom Wars ugyanis a Földön, 102014-es évben játszódik, könnyen lehet, hogy egy ötszáz évvel korábban zajló előzményt kapunk. Persze mindez meredek spekuláció, simán elképzelhető, hogy egy vadonat új címmel rukkolnak elő.

Ti mire tippeltek?