• Bemutatkozott a Malkavian klán
  • Ez az utolsó klán a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2-ben
  • Ide a nagy szellemi képességekkel bíró vámpírok kerülnek

Bemutatták a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 utolsó, szám szerint ötödik klánját, a Malkaviant. Ebbe olyan különleges vámpírok kerülhetnek be, akik a külső szemlélő számára őrültnek tűnhetnek, de valójában rendkívüli szellemi képességekkel bírnak és igazán sajátságosan látják a világot, egész pontosan mindent megértenek, ami körülöttük zajlik. Szó szerint mindent kielemeznek, és ezáltal mindent megérthetnek.

A malkávi vámpírok szellemi ereje képességeiken is meglátszódik. A Dementation segítségével megszállhatjuk ellenfeleink elméjét, akik így vagy pánikba esnek és menekülni kényszerülnek (Haunt) vagy őrjöngeni kezdenek és mindent megtámadnak, ami él és mozog (Berserk).

Az Auspex ismerősen csenghet, ez ugyanis ugyanaz a képesség, amivel a Tremere klán tagjai is bírnak. Ennek két képessége a következő: az Aura Sense-szel megfigyelhetjük és megjelölhetjük az NPC-ket akár a falakon keresztül is, illetve felfedhetjük gyengeségeiket. A Psychic Projection pedig testen kívüli élményt biztosít, vagyis a vámpír lelke elhagyja a testét, így végezhet felderítést.

vampire-the-masquerade-bloodlines-2-malkavian.jpg