• Szeptember 8-án debütál Robert Zemeckis Pinokkiója a Disney+ műsorán
  • Főszerepben Benjamin Evan Ainsworth, Tom Hanks és Joseph Gordon-Levitt

Míg a Netflix égisze alatt Guillermo del Toro dolgozik komorabb hangvételű, stop-motion technikával készült Pinokkió filmen, a Disney Robert Zemeckis-t bízta egy élőszereplős adaptáció rendezésével. A Vissza a jövőbe, a Forrest Gump, a Roger nyúl a pácban és a Jól áll neki a halál alkotója klasszikus nagyszabású mesével készül, ami Carlo Collodi eredeti történetét követi. Egy tündér életre kelti Dzsepettó fabábuját, a kisfiú pedig kihívásokon keresztül válhat hús-vér gyerekké.

mv5bnmfkogzmmtytmdg4yy00ytu0ltlhndutyze5nduxotk1zjlkxkeyxkfqcgdeqxvyoduzmjqxmtav1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Immár magyarul is elérhető a Disney+ műsorán szeptember 8-án debütáló film előzetese. A címszereplő hangját Benjamin Evan Ainsworth kölcsönzi, míg Derék Rókus és Fuvaros Úr Keegan-Michael Key és Luke Evans orgánumán szólal meg. A fiút istápoló Tücsök Tihamért Joseph Gordon-Levitt alakítja, a Dzsepettót megformáló Tom Hanks magyar hangja: Kőszegi Ákos. Nektek hogy tetszik a kedvcsináló?

ÉLŐSZEREPLŐS DISNEY FILMEK

Ami az élőszereplős filmeket illeti, noha az Oroszlánkirály és a Diótörő csalódást keltő módon szerepelt és a Dumbó sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az újragondolt Mary Poppins-t és Aladdint már jobban kedvelte a közönség, a Szörnyella pedig alapvetően elismerő kritikákat kapott. Jövőre érkezik A kis hableány – főszerepben Halle Bailey, Melissa McCarthy és Javier Bardem –, az új Hófehérke és egy Pán Péter film, Guy Ritchie Herkules adaptációt tervez, amit Jon Favreau A dzsungel könyve folytatásának szánt története követ majd 2026-ban. Illetve szeptemberben debütál a Disney+ műsorán a Pinokkió.