• Három filmet mutat be májusban Magyarországon az UIP
    • Tűzgyújtó – május 12.
    • Az északi – május 19.
    • Top Gun: Maverick – május 26.

A Paramount és a Universal produkcióit hazánkban forgalmazó UIP közölte májusra tervezett műsornaptárát. Három nagyszabású, de eltérő hangvételű és műfajú filmet hoznak a magyar mozikba.

Tűzgyújtó – május 12.

A Drew Barrymore főszereplésével készült 1984-es film után ismét megpróbálkoznak Hollywoodban Stephen King regényének adaptációjával. A Tűzgyújtó (Firestarter) főhőse egy kísérlet révén szuperképességre szert tevő kislány és mások akaratát irányítani képes apja. Miután a hősnő anyját megölik a hatóságok, elsősorban a kis Charlie-t szeretnék megkaparintani és állami célokra kihasználni. Főszerepben Zac Efron (Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány) és a tizenkét éves Ryan Kiera Armstrong (A holnap háborúja).

Az északi – május 19.

A boszorkány és A világítótorony című horrorjaival ismertté vált Robert Eggers ezúttal egy Shakespeare királydrámáit idéző vikingtörténettel jelentkezik. A grandiózusnak ígérkező film főhőse egy bosszúszomjas herceg, aki meggyilkolt apja elkövetőjén, saját nagybátyján kíván bosszút állni. Az Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe, Nicole Kidman, Claes Band, Ethan Hawke és Björk főszereplésével készült opusz fő kérdése, hogy önbíráskodó hadjáratában meddig hajlandó elmenni a címszereplő.

Top Gun: Maverick – május 26.

Nem sokan hitték volna, hogy valaha folytatást kap Tony Scott 1986-os filmje, pedig még a Mission: Impossible 7 és Tom Cruise űrben forgó produkciója előtt mozikba kerül a Maverick. Joseph Kosinski (Tron: Örökség) rendezésében a címszereplő régi cimborája, Goose fiának lesz az oktatópilótája. Visszatér Val Kilmer, vagyis Iceman is, aki a főhős régi ellenfelét játssza. A dróntechnológiát alkalmazó film főbb szereplői között találjuk továbbá Jennifer Connelly-t és Ed Harris-t.

Ti melyik filmet várjátok a legjobban és miért? Írjátok meg kommentben!