• A Hulu megrendelte A szolgálólány meséje hatodik, egyben utolsó évadját
  • Szeptember 15-én debütál az 5. évad az HBO Mayen

Egyszer minden véget ér, még A szolgálólány meséje sorozat is. Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb, ugyanakkor szó szerint legsötétebb disztópikus fantáziakísérlete szeptember 15-én folytatódik ötödik évadjával, a stáb pedig friss videóban jelentette be, hogy a Hulu megrendelte a hatodik szezont, ami egyben a finálé is lesz. Magyarországon az HBO és a Max műsorán fut az Elisabeth Moss nevével fémjelzett széria.

A disztópikus jövő

A Margaret Atwood regényén alapuló történet posztapokaliptikus világban játszódik, amikor az Egyesült Államok helyén már a totalitárius Gileád áll. A környezetszennyezés és a szexuális úton terjedő betegségek megtizedelik a termékeny nők számát, ezért a demográfiai számok fenntartása érdekében az elvált vagy nem heteroszexuális termékeny nőket béranyaságra fogják. June is úgynevezett szolgálólány, eleinte nagy hatalmú parancsnok és boldogtalan felesége mellett küzd a túlélésért.

AZ ÚJ ÉVAD

Az ötödik évadban a hősnő kénytelen szembenézni Waterford parancsnok meggyilkolásának következményeivel, miközben Luke és Moira oldalán küzd azért, hogy újra együtt lehessenek Hannah-val. Vele szemben a megözvegyült Serena Torontóban alapozza meg hatalmát – valószínűleg ő lesz az új szezon antagonistája. Lawrence parancsnok viszont Lydia néni segítségével szeretné megreformálni az immár Kanada területét is fenyegető államot.