GURU Extra A hírek popupjaIdén több mint 20.000 ember gyűlt össze az Anaheim Convention Centerben, hogy megtekintsék a BlizzCont, ahol évente bepillantást nyerhetünk a Diablo-, Starcraft- és Warcraft-sorozat legfrissebb újdonságaiba. Mivel a Blizzard 125 dollárt kér a jegyekért és még a DirectTV-t is megsarcolja, hogy a rendezvény bemutatásáért fizessenek, azt gondolná az ember, hogy nyereséges. Pedig nem az.

Frank Pearce, a Blizzard társalapítója és elnöke a 2009-es, Austinban megrendezett konferencián árulta el, hogy a cége még most sem keres egy centet sem a rendezvényen. "A BlizzCon óriási veszteség a cégnek" -- árulta el Pearce. "Természetesen óriási marketinglehetőségek rejlenek benne -- ez az előnyünk származik belőle. De üzleti nyereség szempontjából sokat bukunk rajta."

Nehéz elhinni? Nos, a Blizzardnak ki kell bérelnie az Anaheim Convention Centert, ami eleve nem két fillér, kétezer számítógépet eljuttatni a kiállításra a demók és versenyek bemutatására -- utóbbi szintén nem ingyen van. Ráadásul a cégnek a világ minden pontjáról oda kell utaztatnia alkalmazottjait, ami szintén nem két fillér -- nem is az utazási- és szállodai költség miatt, hanem azért, mert ilyenkor áll a munka a játékfejlesztéseknél.

Végül a Blizzardnak olyan hírességekért is ki kell nyitnia a pénztárcáját, mint a csinos Tricia Helfer, Jay Mohr színész, illetve Ozzy Osbourne, aki még koncertet is adott a rendezvényen.

Ugyanakkor a Blizzard vezetősége úgy gondolja, hogy bőven megéri a 11 millió rajongó lelkesedése. "A BlizzCont, mint előre elszámolt veszteségként könyveljük el." -- nyilatkozta a cég egy hivatalos közleményében.

A Games Developer Conference-en tartott beszédében Pearce még a World of Warcraftra vonatkozó érdekességeket is megosztott a publikummal. Az alapjátéknak a két kiegészítővel együtt 7650 küldetése van, 70.000 varázslata, 40.000 NPC-je, 5,5 millió sor kódot írtak, 4000 alkalmazottat igényel, 13.250 szervert és 75.000 processzort használnak fel hozzá.