December 31-ével véget ért a legutóbbi pénzügyi negyedév, aminek jelentése a minap jelent meg. Ebből több dolog is kiderült, például, hogy októberben jön az új Battlefield, ami miatt jövőre csúszott az Anthem, illetve a Star Wars Battlefront 2-ből sem sikerült annyit eladni, amennyit szerettek volna.

De az EA amúgy sem áll túl jól, mert az utolsó negyedévet 186 milliós veszteséggel zárták, igaz, ebből 176 millió egy új adóreform vitt el. A bevételük 1,6 milliárd dollár lett, ebből 780 milliót a 14%-kal növekedett digitális eladások, 380 milliót pedig a 18%-kal csökkent fizikai eladások hoztak a konyhára. A digitális eladások immár az EA bevételének 67%-át teszik ki, egy év alatt 3,38 milliárd dollárt kerestek ezzel, ami 18%-os növekedést jelent. Mindezek mellett az EA részvényei 4,3%-os növekedést mutattak azután, hogy a pénzügyi jelentés kikerült.

Néhány adat a játékokról: korábban már írtuk, de itt is megjegyezzük, hogy a Star Wars Battlefront 2 játékosok 70%-ka kipróbálta a játék egyszemélyes kampányát. A Battlefield 1 immár több mint 25 millió játékossal bír, és a Sims 4 játékosainak száma is növekedett 35%-kal.

Mint látható, az EA elég érdekes helyzetben van. A botrányok és a vásárlók panaszai ellenére a bevételeik növekednek, ugyanakkor az adók és már kiadások miatt képtelenek nyereséget elérni, sőt ebben a negyedévben az a majdnem 200 milliós mínusz valószínűleg elég komolyan érintette őket.

ea-money.jpg