A cég a minap bemutatta, hogy milyen új egységeket vehetünk használatba a StarCraft 2-saga második felvonásában. A játékban szereplő mindhárom frakció új egységekkel bővül, melyek új taktikai lehetőségeket is megnyitnak.



A protoss oldalon bemutatkozik a tempest, amivel földi és légi egységeket is támadásba vehetünk, akár nagyobb távolságokból is; az oracle az ellenség tevékenységeinek megfigyelésére alkalmas, sőt ideiglenesen blokkolhatjuk is vele egy lelőhely kitermelését; a mothership core a bázis számára nyújt nagy távolságú védelmet, s lehetőséget biztosít arra, hogy nagy számban visszahívjuk az egységeinket, végül pedig a mothership átalakult formában, optikai álca nélkül és csak földi egységek ellen hatásos vortexszel jelentkezik.

A terran frakció felhozatala a widow mine-nal bővül, ami egy öngyilkos egység, földi és légi egységek ellen, a warhound pedig a Thor kicsinyített változata elsősorban mechanikus ellenfelek ellen. A hellion egység az új játékban a vikinghez hasonló alakváltó lett, ami a végjátékban jöhet jól; a reapernek már nincs meg a különleges támadása, viszont gyorsabban tudnak gyógyulni; a battlecruiser gyorsabb lesz egy-egy támadást követően.

A zergnél megjelent a viper, egy új repülő egység, ami csökkenteni képes a szerves ellenfelek hatótávolságát, magához húzni az ellenfeleket, illetve a zerg épületekből visszaállítani életereje egy részét. A másik új egység a host, ami egy lassú, támadásra képtelen egység, viszont a földbe ásva folyamatosan kisebb, szintén lassan mozgó locustokat termel, amikkel ostromolni lehet a másik játékost. Új képesség az ultralisksek számára a burrow charge, amivel a föld alatt közlekedve gyorsan meg tudnak jelenni az ellenfél előtt; az overseer némi módosítással tér vissza, a hydralisk pedig gyorsabb lett.