Február 14. A szerelmesek nemzetközi napja, mindent elárasztottak a szívecskék és virágok, mehet a turbékolás ezerrel, a Valentin-nap hatása alól pedig természetesen a videojátékok sem maradhatnak ki. A Rockstar például már be is jelentkezett a GTA 5 szezonális frissítésével, véres Valentint hozva játékosok ezrei számára, de persze ezen kívül is van mivel eltölteni pár órát szíved választottjával.

Ideális választás lehet egy kis délutáni kikapcsolódásra a Lovers in a Dangerous Spacetime, egy arcade kooperatív lövölde. Ebben egy űrhajót irányítunk, amelyben a különböző pozíciókat (ágyúk, pajzs, kormány) elfoglalva, együttes erővel kell a szeretetet visszaállítanunk az univerzumban. Milyen romantikus!

Még egy aranyos játék, de ezúttal a platformer zsánerből. Az Ibb and Obb-ban a címszereplő lényeket irányítjuk, és együttműködve, valamint a fizika törvényeit is figyelembe véve, végighaladunk a színes világok sokaságán, kellemes elektronikus zene kíséretében.

Ha több akció kell, akkor ott a Keep Talking and Nobody Explodes, amiben egy bomba vár arra, hogy hatástalanítsd. Az egyik játékos a táskát fogja, a másik pedig magyarázza, mit kell tenni a hatástalanításhoz. Ha szeretnéd építeni a kapcsolatodat, akkor egy ketyegő pokolgépnél nem is kereshetsz jobbat.

A Valve népszerű programja, a Portal 2 is adja magát ahhoz, hogy a pároddal játssz, az aranyos robotok és a cseles, féregjáratokat és egyéb sci-fi találmányokat felvonultató feladványok ugyanis garantálják a szórakozást, bár nem árt némi türelem a húzósabb kamráknál. Jó tanács: ha az egyikőtök már végigjátszotta a kooperatív kampányt, akkor irány a Steam Workshop, valami friss kihívásért.

Egy iPad birtokában ajánlatos lehet még a Fingle is, egy egyszerű puzzlejáték, amiben elkerülhetetlenül is összegabalyodnak az ujjak -- hülyülésre és egy kis ismerkedésre is jónak tűnik.

Nyilván a Valentin-napi kártyák sem maradhatnak el. A galériánkban találtok egy rakás vicces és/vagy aranyos képet, amiket bátran használhattok!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!