• Volt DICE menedzserrel erősít a Ubisoft
  • A stockholmi stúdió a MAssive Avatar játékába segít majd be
  • Két év alatt 300 embernek adnak majd munkát

A Ubisoft bejelentette, hogy új stúdiót nyitnak Stockholmban, és egy igazi veterán vezeti majd a csapatot. A 17 éve (melyből 15 EA DICE-nál töltött idő) a pályán levő Patrick Bach felügyelete alatt születtek meg olyan játékok, mint a RalliSport Challenge 2, Battlefield Bad Company 1 és 2, Battlefield 3 és 4, valamint bábáskodott a Star Wars Battlefront, Mirror’s Edge Catalyst és Battlefield 1 csapatai fölött is.

“Úgy éreztem hogy képességeimet új és más módokon is kamatoztathatom a Ubisoftnál. Várom már a világ minden tájáról, annak élvonalában dolgozó kolégákkal az együttműködést. Stockholm az egyik legnagyobb játékfejlesztő központ a világon, számos tapaszalt és kreatív tehetséggel” - nyilatkozta ezzel kapcsolatban Patrick Bach.

A tervek szerint két év leforgása alatt 100 fősre duzzasztják a Ubisoft Stockholm létszámát, és elsősorban a Massive-nak segítenek majd be, ahol egyébként további 200 pozícióra keresnek embereket. Nem titok, hogy a nemrég bejelentett Avatar játékhoz toboroznak jelentkezőket. Nem kis növekedést tűzött ki célul a francia cég, korábban már nyitottak két másik stúdiót is, a mostani bővítéssel pedig tovább növelik a cég értékét, ezzel potenciálisan nehezítve a Vivendi felvásárlási szándékait is.