Érdekes kijelentést tett a 2014-re csúsztatott Wolfenstein: The New Order vezető játékmenet-tervezője, Andreas Öjerfors. Azt állította a Polygonnak adott interjújában, hogy a játékot fejlesztő MachineGames csapatát az sem érdekli, ha ez lesz az utolsó darab a Wolfenstein-szériában, és egyáltalán nem érzik a vállukra nehezedő nyomást.

„Szeretjük a Wolfensteint, és szeretnénk, ha ez lenne a legjobb a sorozatban -- sőt, nem csak egy nagyszerű Wolfensteint, hanem egy minden téren remek játékot akarunk. Ez az elsődleges számunkra” -- mondta, majd hozzátette: „Nem gondolkodunk sokat a játék üzleti részén. Úgy véljük, hogy ha csinálunk egy jó játékot, az az embereknek tetszik majd, nem? Mi így képzeljük ezt. Nem vagyunk üzletemberek, csak a játékot csináljuk, a Beteshda és a Zenimax (a Bethesda anyavállalata) aggódjon a dolgok üzleti oldala miatt.”

Ez hát az elképzelése a MachineGamesnek a játékfejlesztésről, és valljuk be, van benne igazság. Jó, ha mindenki azt csinálja, ami a dolga, és amihez ért. S ha sikerül tényleg a legjobb Wolfenstein-játékot összehozniuk, nem csak egy agyatlan FPS-t, már megérte a várakozást 2014-ig. De ezt majd csak akkor tudjuk meg, ha elindítjuk PC-n, PS4-en, Xbox One-on, vagy a kifutó generáció valamelyik tagján, a Playstation 3-on, esetleg az Xbox 360-on.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Wolfenstein: The New Order -- Megjelenés: 2014 -- Gépigény: nem ismert