• B. J. ikerlányai adták a kooperatív mód ötletét
  • De az nem lesz kötelező
  • Viszont szóló módban is velünk lesz a másik lány

Miközben a MachineGames buzgón dolgozik a Wolfenstein 3-on, még annak befejezése előtt kiad egy önálló történettel bíró spin-off epizódot, a Youngbloodot, ami a The Old Bloodhoz hasonlóan előzmény lesz. Méghozzá a Wolfenstein 3 előzménye.

Ebben B. J. Blazkowicz és Anya ikerlányai, Jess és Soph kapják a főszerepet, akik párban keresik Párizsban eltűnt apjukat 19 évvel a The New Colossusban történtek után. És mivel ikrekről van szó, a Bethesda meglátta a lehetőséget egy kooperatív módban végigjátszható játékra.

Pete Hines szerint viszont szó sincs arról, hogy a Bethesda elfordulna az egyjátékos programoktól – annak ellenére, hogy az E3 2018-on bemutatott játékaik többsége bír valamiféle masszív multiplayer opcióval. De az úriember szavai szerint a Bethesda egyszerűen csak több vasat tart a tűzben, és eme vasak egyike a single játékmód.

Alapvetően viszont hagyják a fejlesztőiket érvényesülni. Hines szerint a Wolfenstein: Youngblood esetében a dolog úgy ment, hogy a MachineGames előállt az ikrek ötletével, egész pontosan azzal, hogy szeretnének egy játékot, amiben B. J. egyik lányát lehet irányítani. A Bethesdának tetszett, ezért megkérdezték, mit csinál a másik lány, mire a fejlesztők úgy feleltek: „semmit vagy akár irányíthatná MI is.” Erre jött az ötlet, hogy akkor akár egy másik játékos is belebújhatna Jess vagy Soph bőrébe.

wolfenstein-youngblood.jpg

Ugyanakkor, ha senkit sem akarunk magunk mellett tudni, akkor sem kell csüggedni, Hines magabiztosan állítja, hogy szólóban sem lesz drámai a változás. A másik testvér végig ott lesz mellettünk, csak éppen az MI irányítja majd.