• Sok játékosnak visszafejlődött a karaktere a World of Warcraft egyik szerverén
  • A Blizzard már vizsgálja, mi történhetett, de végleges kár biztosan nem született.

Meglehetősen kellemetlen meglepetés ért ezen a héten néhány játékost a Khadgar nevű World of Warcraft szerveren, többen is arról számoltak be ugyanis, hogy karakterük visszafejlődött. Méghozzá nem is keveset, a kimaxolt, 120-as szintű hősök helyett ugyanis 85-ös karaktereket találtak az érintettek, amikor bejelentkeztek a játékba.

world-of-warcraft-ijeszto-bug-utotte-fel-a-fejet-de-nincs-nagy-baj.jpg

A szintek nem véletlenek, hamar rájöttek ugyanis, hogy ezek ugyazon karakterek korábbi verziói, méghozzá még 2010-ből, a Cataclysm idejéről. A szerver tehát úgy döntött, hogy egy kis időutazásban részesíti a felhasználókat, aminek persze nem sokan örültek – pláne nem azok, akiknek úgy, ahogy volt, eltűnt a karakterük.

A Blizzard szerencsére hamar megnyugtatott mindenkit: a hivatalos fórumon jelezték, hogy nem veszett el semmilyen adat, és amint rájönnek a hiba kulcsára, mindent helyre fognak állítani. Nagy valószínűséggel egyébként az okozta a zavart, hogy a Khadgart éppen most vonják össze egy másik szerverrel a lecsökkent játékosszám miatt, és a folyamat valahol félrecsúszott bizonyára.