1. FONTOS A PONTSZÁM
Törekedj a minél magasabb pontszámra: teljesíts kihívásokat, játssz nehezebb szinten és teljesítsd a pályákat a lehető legrövidebb idő alatt. Használd különleges képességeidet és kombináld a kihívásokat, hogy minden leszedett ellenfélből a maximális pontot hozd ki.

2. AZ ALAPOS KÖRÜLJÁRÁS IGEN LÉNYEGES
A felfedezés létfontosságú – kutasd át a pályákat rejtett lőszeres ládákért, médium kapcsolatot adó testekért és a nagyon fontos Alma babáért! Mivel a testek és az Alma baba helye véletlenszerű, ezért minden végigjátszásnál nézd át a teljes pályát utánuk kutatva.

3. LOPJ KAPCSOLATOT
Kooperatív módban a médium kapcsolatokat meg lehet osztani, de el is lehet lopni. Ha legjobb eredményre törekedsz, akkor lopd el őket, de ha csapatod legjobb pontszámát akarod elérni, akkor oszd meg őket. Habár egy médium kapcsolat 750 pontot ér, megosztva máris a dupláját, 1500 pontot fogtok vele kaszálni csapat pontszámban.

4. LÉPJ SZINTET
Karaktered fejlesztése során a szintlépések több statisztikádat javítják, úgymint a lőszer kapacitást, az életerőt és a lassítás időtartamát. Az ’Insane’ nehézségi szinten csak megfelelően felfejlesztett karakterrel lesz esélyed. Magasabb szinten egy korábbi pályát újrajátszva könnyebb magas pontzámot elérni, így az online ranglistákon is javíthatsz a helyezéseden.

5. NE NEHEZÍTSD MEG A DOLGOD
A szinteket az összesített pontszámod határozza meg, a képességek pedig megegyeznek az egyjátékos, kooperatív és többjátékos módokban. Amennyiben valamelyik módban nehézségekbe ütközöl, akkor javasoljuk, hogy másik módban játszva lépj szinteket és utána próbálkozz újra!

6. HASZNÁLD AZ ARC BEAMET
Az ‘Arc Beam’ fegyver falakról és padlóról visszatükröződő nyalábot lő ki és egyszerre akár több ellenséget is sebezhet – nagyon hatásos lehet, ha az Armacham katonák épp fedezék mögé bújnak.

7. HASZNÁLD A PHASE CASTERT
A ‘Phase Caster’ a F.E.A.R. 3 egyik legkeményebb ellenfele, ezért minél gyorsabban próbálj vele végezni, ráadásul erősítést hív, amikor megölöd.

8. LEBEGJ HA KELL
A ‘Scavengers’ ellenfelek komoly kihívást jelenthetnek Fettelnek. Próbálj egyet a levegőbe emelni, kerülj közel hozzá és közelharci támadással azonnal kivégezheted őket. Ha többen lennének, egyet akkor is a levegőbe emelhetsz, amíg másokkal a bénító robbantással végzel.

9. HASZNÁLD A PAJZSOT
A többjátékos ‘F**king Run! módban nagyon hatékony lehet egy csapattársat pazzsal előreküldeni, hisz ezzel plusz védelmet kapnak a többiek.

10. RÚGJ, HA TUDSZ
Szintén a ‘F**king Run! módban a legerősebb ütőkártyád a becsúszásos rúgás less. Ezzel nemcsak előre haladsz, hanem ellenfeleket is gyorsan ártalmatlaníthatsz.

11. TERVEZZ ELŐRE
Tervezz előre a ‘Contractions’ módban játszva. A muníciót a legfelső emeleten tárolni időigényesnek tűnhet az elején, de későbbi hullámoknál alapvető fontosságú lehet.

12. VÁLTS TESTET
‘Soul King’ játék közben ne maradj végig ugyanabban a testben, ugyanis testből testbe ugrálva elképesztően gyorsan el tudsz menekülni más játékosok elől. Mielőtt meghalnál, gyorsan menj tovább egy másik testbe, így ismét teljes életerővel rendelkezel majd. Ha látsz olyan gépi ellenfelet, aki épp egy másik humán játékost öl meg, ne habozz, ugorj át a testébe és legyen tied a gyilkolás!

13. LÉGY TÜRELMES
A ‘Soul King’ többjátékos mód egészen az utolsó másodpercig tartogat izgalmakat. Minden menet végső 30 másodperce hektikus és kritikus is egyben. Célszerűbb inkább 2. vagy 3. helyen maradni és az utolsó másodpercekben támadással kivégezni a Királyt, így bezsebelni a győzelmet!

14. VÁRD KI A VÉGÉT
A ‘Soul Survivor’ többjátékos mód Last Stand módjában egy sikeres gyilkolással újraéledsz. Mivel a lőszer mennyisége véges, ezért csak abban az esetben használd el a Last Stand kézifegyvered munícióját, amennyiben az létfontosságú. Inkább hívj csapattársakat segítségül, hogy ők élesszenek fel!

15. HA SZERETED AZ ACHIEVEMENTEKET
A “We'll Try Again Tomorrow” eredménycél/trófea legkönnyebben a The Commute többjátékos pálya első 3 hullámával harcolva szerezhető meg.