Ne kapkodj!

Ne feledd, nem hajt a tatár, és aki lassan jár, az tovább él. Ha megérkezel egy helyszínre, akkor előbb mindig jól mérd fel a terepet. Egy épületbe többféleképpen is be lehet jutni, és nagyon fontos, hogy a célpontot is többféleképpen kiiktathatod. Figyeld ki az őröket, lesd el a rutinjukat, és elsősorban ne a fegyveredben gondolkodj, hanem mindenhol keresd a speciális megoldási lehetőségeket.

Ne légy finnyás!

Minden pálya tele van szemetesekkel, szekrényekkel és egyéb, elbújásra alkalmas tárolókkal. Ne légy finnyás, bújj be nyugodtan akár egy korábban elrejtett hulla mellé is, a saját dolgodat könnyíted meg vele. Jó, ha tudod, hogy az ellenfelek csak akkor néznek be a szekrénybe, ha látják, hogy te bemásztál. Minden más esetben eszükbe sem jutna ott keresni téged...

Egy kis friss levegő

Nézz szét jól a pályákon, ugyanis az egyes épületekben bőven találhatsz szellőzőnyílásokat, amelyekben nemcsak elbújni lehet, de a segítségükkel az őröket is kikerülheted, sőt, még olyan helyekre is eljuthatsz, ahová másképp nem biztos, hogy lenne lehetőséged. A kikukucskálás ebben az esetben erősen korlátozott, de az ösztönképesség segítségével azért így is előre felmérheted a terepet.

Válts gúnyát!

Egy Hitman-játék esetében nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ha teheted, akkor cseréld le az öltönyöd. Ha szerzel egy új cuccot, akkor kevésbé leszel gyanús, és olyan helyekre is bejuthatsz, ahová a sima zakóban nem. Figyelem, az olyan karakterek, akik hozzád hasonló gúnyát viselnek, könnyen felfedezhetik, hogy rosszban sántikálsz. Mások viszont fittyet sem hánynak majd rád.

Az élet törvényei

A Hitman: Absolutionben szinte minden úgy működik, mint a valóságban. Egy kupac bomba nagyobbat robban, mint egy darab, a kávéba tett altató egy idő után hatni kezd, ha pedig belelősz a kifröcskölt benzinbe, az bizony robbanni fog. Ráadásul, ha egy kocsi égni kezd, akkor tuti, hogy a mellette állóra is átterjed a tűz, meg a mellette állóra és az amellett állóra, és így tovább...

Okosan ments!

Az Absolution azoknak készült, akik szeretik az egészséges kihívásokat, így nem lehet minden sarkon menteni. A pályákon alig pár mentési pont található, és azokat is csak egyszer lehet használni, így jól meg kell fontolnod, hogy mikor aktiválod őket. Akkor érdemes, ha átjutottál egy nehezebb szakaszon, vagy ha sikeresen elintéztél valakit. Ha épp riadókészültség van, akkor nagy butaság lenne.

Gyűjtögess kedvedre!

A játék minden pálya végén statisztikát készít a teljesítményedről, és ebbe bele számít az is, hogy megtaláltad-e a speciális tárgyakat a pályán. Az Absolution a lehető leghaszontalanabb felvehető eszközöket (könyv, bögre, piszkavas stb.) is figyeli, így pár másodpercre akkor is érdemes berakni őket a készletedbe, ha egyébként nem akarod használni őket. Az értékeléskor ez is számítani fog.