NÉZD MEG A TUTORIALOKAT!

Csalogató lehet azonnal egy éles meccsbe ugrani, de semmiképp se tedd teli szerveren, mert csak a többiek játékát rontod el. Ha jót akarsz magadnak, nézz meg legalább egy-két oktatóvideót a menüben, mert azok az alapoktól elmagyarázzák a játék működését, így már nem leszel teljesen magadra utalva, továbbá azt is tudni és érteni fogod, mit is kell tenned a győzelemért.

A CSAPATÉRT KÜZDJ

Hiába van fegyver a kezedben, és hiába kapsz nem kevés pontot egy-egy ellenfél leöléséért, sose menj a saját fejed után. Mind alienként, mind emberként villámgyorsan el tudsz patkolni, a harcnál pedig néha sokkal fontosabb, hogy támogasd a többieket -- mindig segíts be, ha építkezni kell valahol, ha pedig van nálad forrasztópáka, akkor javíts az épületeken, mechákon, vagy hegeszd be az ajtókat!

KÖVESD AZ UTASÍTÁSOKAT

Nem véletlenül ül a parancsnok a székében: nélküle esély sincs a győzelemre, ám ahhoz, hogy hatékonyan tudjon dolgozni, kell a gyalogosok támogatása. Figyelj az utasításaira: ha lehet, játssz headsettel, de ne csak a szöveges parancsokat kövesd, hanem az általa lerakott jelzéseket is, mellyel mutatja, merre is szeretne terjeszkedni, építkezni, vagy hol van halálos veszélyt jelentő csapda.

OSZD BE A PONTJAID

A csaták, építkezések során szerzett resource pontokat pár kattintással el lehet verni egy-egy vásárlás során, de inkább spórolj, és mindig a helyzetnek megfelelően költs. Egy jetpack vagy lángszóró ütősnek tűnik, ám egy csomagnyi akna néha jóval hasznosabbnak bizonyulhat ezeknél. Azért ne tartogasd a pontokat a végtelenségig: úgy csak annyit érnek, mintha halott lennél.

OKOSAN MUTÁLÓDJ

Az alieneknél nem új fegyvereket vehetsz, hanem mutációkat, melyek jelentősen megerősíthetik a karaktered. Jól gondold át, mit is választasz, mert sok pontba kerülnek, de csak egy életre szólnak. Találd ki, milyen stílusban is szeretnél játszani, és ahhoz igazítsd a képességeid – a vastagabb páncélnak csak akkor van értelme, ha aktívan harcolsz, a gyorsaságnak, pedig ha felderítesz.

JÓL VÁLASSZ KASZTOT

Ha az alien csapatod vezére jól végzi a dolgát, rengeteg pont szakadhat a nyakadba, ez azonban nem jelenti azt, hogy a legdurvább, legütősebb kasztot kell megvenned. Ismerj ki minden lényt, tanuld meg, hogyan is kell velük játszani, és eszerint dönts, mikor a karakterválasztásra kerül sor. Mindegyik saját szerepkörrel, feladatokkal rendelkezik, ezért sokat kell velük gyakorolnod.

LASSAN AZ ELŐLÉPTETÉSSEL!

Egyedi, felejthetetlen élmény a parancsnoki székben ülni, de csak azért, mert üres a hely, még nem feltétlen kell rögtön bepattannod. Egy rossz, tapasztalatlan parancsnok legalább annyira halálos, mint egy jól összeszedett ellenséges csapat, így kizárólag akkor próbálkozz a többiek irányításával, vezetésével, ha tudod is, mit kell csinálni. Nézz sok oktató videót, és gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj!