Vandalizmus

A pályákon fellelhető ládák és mécsesek széttörésével nemcsak vandalizmusunkat élhetjük ki, hanem pénzt is gyűjthetünk, a tarotkártyák megvásárlásához szükséges aranytallérok zömét ugyanis azok szétzúzásával szedhetjük össze. Szánj hát rá pár percet minden ütközet után a teremben lévő tereptárgyak összetörésére -- ne pazarold viszont rájuk a lőszert, használd a Painkiller botot e célra!

Piromán kádárok

Hadd pontosítsam rögtön az előző tippemet: a ládákat és mécseseket nyugodtan szétverhetjük, a hordóktól viszont tartsunk tisztes távolságot, többségük ugyanis robbanószerrel van tele, és már közepes szinten is elég 2-3 detonáció ahhoz, hogy kifeküdjünk. Fordítsd hát őket a nagyobb hordák ellen, és lődd szét őket, ha a közelükben haladnak el a mit sem sejtő ellenfelek!

Másodlagos feladatok

A pénz mellett a tarot kártyák megszerzésének feltétele a pályákon listázott feladatok elvégzése is (ilyen pl. a pálya adott idő alatt való teljesítése, vagy x számú ellenfél adott módon való kivégzése). Az aktuális pályára vonatkozó feladatok alapból a TAB gomb lenyomásával olvashatók el, ahol a játék azt is jelzi, hogy sikerült-e már kioldanunk az adott pályához tartozó kártyát, vagy sem.

Kártyaolvasás

A tarotkártyáknak két fajtája van: aktív és passzív. Az aktív kártyákat pályánként egyszer aktiválhatjuk, és cirka fél percig fejtik ki hatásukat, a passzív kártyák hatása viszont egész játék alatt érződik. Egyszerre három aktív és két passzív kártya lehet nálunk, ne legyünk hát restek átvariálni az aktuális paklit, és lecserélni pár kártyát, ha az éppen elérhető képességekkel nem boldogulunk.

Egy kis taktika

A főellenfelek legyűréséhez nem elég a puszta tűzerő, szinte minden esetben csak valamilyen adott taktikát követve nyomhatjuk le őket. A gólemet pl. fedett tér alól kell megsorozni, a sárkánydémont csak az életét feltöltő szobrok széttörése után tudjuk sebezni, a mocsárszörnyet a buborékok szétlövése gyengíti, az utolsó főellenfél ellen pedig új fegyverünk harmadik tüzelési módja a leghatékonyabb.

Arcukra fagy a mosoly

A pajzzsal felszerelt ellenfelek magasabb nehézségi szinteken könnyen megkeseríthetik életünket – legalábbis ha nincs fagyasztótöltet a sörétes puskánkban. A fagyasztócellák ugyanis a találat helyétől függetlenül azonnal lebénítják pajzsos ellenfeleinket is, akiket utána egyetlen lövéssel a pokolra küldhetünk. Jégakku hiányában viszont az Electrodriver sokkolója is hatékony választás ellenük.

Agyaggalamb-lövészet

Noha a dárdát és gránátokat kilövő Stakegun nem rendelkezik harmadik tüzelési móddal, a profik előszeretettel használnak egy annak is beillő manővert: ennek lényege, hogy a másodlagos módban kilőtt gránátot szétlövik az elsődleges módban kilőtt karóval. Noha a technika begyakorlása eltart egy ideig, a cserébe kapott sebzés kitűnő alternatívát jelent a szűkmarkúan adagolt rakétákra.