Strong Bad háza

 Miután végignézted a bevezetőt, Strong Bad házában veheted át SB irányítását. Most az emeleten vagy, jobb szélen SB szobája, balra a lépcső és Strong Sad szobája, ahova egész játék alatt nem mehetsz be. Menj le a lépcson. A földszinten menj balra, ahol a legszélső szobában találsz egy asztalt, amin a Teen Girl Squad minijátékot játszahatod. A szobában találsz még egy konzolt is, amivel a Snake Boxing minijátékot lehet teljesíteni. Vedd fel a FÉMDETEKTOR-t. Ha lemész a pincébe, megtalálod a TV szobát és a Cheat-et. Itt nincs semmi tennivalód. Kattints a térkép ikonra és helyezd el a versenypályát a térképen, majd menj is el oda.  

Versenypálya

 Itt találkozhatsz Homestar-al, aki éppen a versenyre készül és Coach Z-vel, aki a versenyt vezényli le. Beszélj Homestar-al. Eloször kérdez tole a versenyről (zászlók), majd kérdezd a buliról (amire nem hívták meg SB-t). A beszélgetés végén Homestar-t felhívja Marzipan, Homestar ideges lesz, majd eldobja a telefonját és bemegy az öltözőbe. Ved fel a TELEFONt. A TELEFONt használd SB-n és hívd fel Marzipan-t. Így o jön a versenypályára, te pedig menj el az o házához (közben kapsz egy email-t) 

Marzipan kertje

Először is vedd fel a LUFIkat, majd a hátsó kertben a Homestar papír szobor mellől egy HAGYMÁT. Irány haza, email-t olvasni. 

Strong Bad háza

 Menj be a házba és fel az emeletre. Olvasd el koronával jelölt reklámot a teljesítmény növelő szerről, majd újra lépj be a levelekhez és olvasd el a második koronás levelet is. Ezzel megkaptad az új lokációt: Bubs' boltját. Még ne menj oda. Most irány a versenypálya. 

Versenypálya

Menj be az öltözőbe és add oda a HAGYMÁt Homestar-nak, majd beszélj vele és említsd neki a fürdést. Mikor elmegy lezuhanyozni a szekrényéből emeld el a ruháját, majd távozz innen. A következő cél: Marzipan kertje. 

Marzipan kertje

Menj hátra, de közben vizsgáld meg a ház melletti bokrot. Hátul beszélgess Marzipan-al és kérdezd a bokorról. Irány Bubs! 

Bubs'boltja

 Beszélj Bubs-al és kérd el tőle Marzipan SÖVÉNYVÁGÓját. Mielott tovább mész érdemes körbefutni ezt a helyet. Ha Bubs-tól indulj el balra. Sorban a következő, térképen is jegyzett helyekkel találkozhatsz: A bot, A bálna, A fényképező fülke (amibe nagyon ajánlott bemenni :) ), Az autó és végül Strong Bad országa Strongbadia. Ha mindent felfedeztél, hívd fel ismét Marzipan-t, majd menj el hozzá. 

Marzipan kertje

 Használd a SÖVÉNYVÁGÓt először a bokron, majd Homestar papírszobrán. Előbbivel egy halom GALLYAt nyersz, utóbbival meg teljessé teheted HOMESTAR JELMEZEDet. Irány a Versenypálya. 

Versenypálya

 Vedd fel a HOMESTAR JELMEZt és beszélj Coach Z-vel. Rövid beszélgetés után indul a verseny, ahol ellenfeled Pom-Pom, aki hihetetlen idot fut. Aztán te jössz. A farönkön úgy tudsz átmenni, hogy az egeret SB dőlésével ellenkezően mozgatod és gyorsan kattintgatsz a farönkön. Majd jön a súllyal való ugróbot szám, ahol csak egérgomb nyomogatás van, és ugyan ez a helyzet az akadályfutással is. Esélyed sincs a győzelemre, ami nem is baj, hiszen így leégetted Homestar-t :) 

Strong Bad háza

 Csakhogy Homestar beköltözött SB-hez, ami mondani sem kell, nem túl kellemes dolog. Beszélj Homestar-al a TV-rol, hogy a térképeden megjelenjen a Kastély. Menj fel a földszintre és a vedd fel az asztalon található ládát (ZSELÉ). Menj fel az emeletre, olvasd el az email-eket, amiből kiderül, hogy a teljesítmény növelő szer megérkezett Bubs-hoz, mehetsz átvenni. Tegyél is így. 

Bubs'boltja

 Beszélj Bubs-al és kérd el tőle a TELJESÍTMÉNY NÖVELŐt. Ha akarod, kérdezheted a csokiról is. Doppinggal a zsebedben, irány a Versenypálya! 

Versenypálya

 Mivel ezúttal a cél a győzelem, tenni is kell valamit érte. A ZSELÉT öntsd a vízbe, így a farönk már nem foroghat. Indulj el a súly felé, közben vedd fel a lelátó mellől a KUPONokat. A súlyra kösd rá a LUFIt. Ezzel a nem túl feltűnő módszerrel elérted, hogy még SB is elbírja a cuccot. Haladj tovább a pályán. Mivel Strong Bad a végére fárad el, az akadályokra kattintgatva változtasd meg a sorrendet, hogy a következő legyen: Gát, Teknős, Tej. Ha újra versenyezni akarsz, akkor a kamrára kell kattintanod, így SB kitörli a futam felvételét. Nyerni így sem tudsz (viszont jobb időt tudsz futni végre, mint Coach Z, ami a nyerés feltétele), így el kell tüntetni Pom-Pom-ot az útból. Menj be az öltözőbe és szórj TELJESÍTMÉNY NÖVELOt Pom-Pom szekrényébe, majd az Office feliratú ajtón kopogva beszélj erről Z-vel. Nyerd meg a versenyt és már tiéd is a TRÓFEA. Irány Bubs! 

Bubs'boltja

 Használd Bubs-on a KUPON-t így kapsz egy adag ingyen CSOKIt. (ezt bármikor megteheted, szükséged is lesz még rá, így nem fogom mindig külön leírni, hogy menj Bubs-hoz. Annyit fogok mondani, hogy "Használd a CSOKIt".) Most menj Marzipan-hoz. 

Marzipan kertje

 Használd a CSOKIt Marzipan ajtaján. Erre jön a király és felzabálja a csokit... Erre is van megoldás: Irány a Kastély. 

Kastély

 Lopakodnod kell itt. Amíg Poopsmith ásással van elfoglalva nem vesz észre. Ha viszont elkap, jön Strong Mad és kidob a Kastélyból. Vedd fel az ÁSÓt a sarokból és lopakodj az öltöző fal mögé, majd, amikor Poopsmith újra elkezd ásni menj a következő terembe, ahol vedd fel a WC PUMPÁt. Most menj vissza az előző terembe és a szobor melletti falon lévő sárga lyukra nyomd rá a WC PUMPÁT és azon keresztül mássz fel a szellőző járatba, menj végig rajta, majd a végén kattints Homestar AKTÁJÁra. Irány Marzipan kertje. 

Marzipan kertje

 Az ÁSÓval áss egy lyukat a postaláda melletti területen, tedd rá a GALLYAt, majd tegyél CSOKIt Marzipan ajtaja elé. Irány haza! 

Strong Bad háza

 Az lényegtelen, hogy hol, de add oda Homestar-nak a TRÓFEÁt, a TELEFONt és az AKTÁt. Ezzel megszabadultál tőle... Erre a már mindenki a házadban van... A feladat mindenkit elküldeni. Ez nem lesz nehéz. Menj oda a magnóhoz és addig váltogasd a zenét, míg el nem kezd mindenki Conga sorban táncolni. Vedd fel a BANÁNHÉJat, nyisd ki a fotelt, majd tedd az ablak elé a BANÁNHÉJat. (amikor az ablak irányába megy a sor, kattints Homestar-ra a BANÁNHÉJal. GRATULÁLOK!!!! LEJÁTSZOTTAD!!!! Jöhet az Extended mód, ahol bejárhatsz minden helyszínt a fel nem vett dolgokért (amiket direkt kerültem a leírásban, mivel saját szekciót kapnak).