Nyilat a fejbe

Az íjász öljön messziről, ezért bónusz is jár, és ha már bónusz, célozzon a fejre (headshot = instant kill). Az íjhasználat nem zárja ki a közelharcot (pajzs, kard és bármilyen páncél megengedett), de itt a kétkezes fegyverekről le kell mondanunk, és egy ötkilós acélsisakban rohangálva nem biztos, hogy megnő a túlélési esélyünk. Az Eagle Eye perket mindenképp vegyük fel, és célzás közben a Shifttel megszüntethető a kézremegés, a Ctrl-lal pedig az előbbi képességnek hála ráközelíthetünk az áldozatra.

A tökfödő fontos

A sisak nem dísznek van (na jó, egy kicsit azért dob az egónkon, ha nem egy sima vödröt hordunk…) tehát harc közben a sisakrostélyt eresszük le, és ha látjuk, hogy az ellenfélé nyitva van, akkor pedig koncentráljuk fejmagasságba a csapásainkat. A frogmouth sisak egybeöntött, bazinagy pikli, itt nincs rostély, és ha a fejeden van, csak egy keskeny csíkot látsz a környezetből, igaz a burádat sem kapják szét olyan könnyen.

Bele a sűrűjébe

Ha egy nagyobb balhé van kialakulóban, akkor igyekezzünk nem akadályozni a saját csapattársainkat, és semmiképp ne ragadjunk le egyetlen célpontnál. Folyamatos mozgás mellett minden elsuhanó alakot vágjunk kupán, de legjobb, ha hátba csapjuk. Karddal ilyenkor a vízszintes vágást javaslom, védekezni szinte felesleges, lendítsük meg jobbra a szerszámot, majd ugyanazzal a mozdulattal visszafelé is, mintha aratnánk.

Góliát is legyőzhető

A lovagoknál az offensive perkek között a Shield Breaker és Break Block képességgel át tudjuk ütni a masszívabb védelmeket is, a nehéz lemezpáncélok áttörésének a titka pedig a fegyver megfelelő használata, tehát aminek hegye van, azzal szúrjunk, míg a tompa buzogányszerű fegyverekkel támadjunk a fejre felülről. A lovon végrehajtott támadásoknál kellő lendülettel csak a kopja hegyét kell az ellenfél mellére szegezni.

Fő a csapatmunka

Az officer perkekkel a közelünkben állók gyorsaságát, egészségét, sebzését tudjuk néhány pillanatra felnyomni, ami ugye jól jön, ha épp a dolgok sűrűjében járunk. A vívásban a gép ismeri a közbevágás fogalmát, tehát az ellenfél támadását egy köztes vágás, nyíllövés is meg tudja akasztani, ergo minden találatnak szerepe van.  A csapattársak felgyógyítását is jutalmazza a játék, íjász oldalon persze erre vár a sok lesipuskás.

Egy az egyben

Amennyiben csak egyetlen ellenfél akad a környéken, máris jöhet a blokkolás (kvázi a vívás), azaz a szembenálló „szerszámát” figyelve reflektáljunk a mozdulataira, ha a feje fölé emeli a kardot, már mehet is a jobb egérgomb, és lökjük meg felfelé az egeret. Amikor mi indítunk támadást mozogjunk el, majd ha elég erőt gyűjtöttünk (kvázi 2-3 mp-ig nyomva tartottuk a bal egérgombot), közelítsünk ismét és sújtsunk le.

A futás hasznos?

A vérző sebeknél pár másodperc és meghalsz (ha csak nem kötözöd be), lovagként ellenfelekkel körülvéve teljesen felesleges odébb vánszorogni, mert utánad mennek, és kötözés közben leböknek, mint a malacot. Ilyenkor minden mindegy alapon inkább kaszaboljunk tovább, legalább egy kis XP meg arany leesik. Íjászként viszont, ha lovagok közelítenek, nyugodtan tessék felkötni a nyúlcipőt, itt a hit ’n' run taktika bejöhet.