A célokra koncentrálj


Verd ki a fejedből a jó K/D arányért folytatott küzdelmet! Ahhoz, hogy gyorsan szinteket lépj, tapasztalati pontra lesz szükséged, ehhez pedig nem feltétlenül kell gyilkolászni. Foglalj zászlót, cipelj bombát, próbáld meg teljesíteni a legegyszerűbb kihívásokat. Legalább százféle dolgot tehetsz amellett, hogy fel-alá rohangálva keresed az ellenfeleket. Bármilyen alantasnak is tűnik ez, a gyors fejlődés egyik titka ebben rejlik.

Válaszd a support osztályt


A legtöbb játékos assault kaszttal indul neki a játszmáknak, mert bíznak a saját képességeikben. Tegyük fel, te nem vagy olyan jó játékos, hogy 4-5 embert egy huzamban képes legyél leteríteni. Semmi baj, ugyanis a support osztályt pontosan neked találták ki. Kill-streak csomagjában olyan értékes képességek lapulnak, mint a UAV, a golyóálló mellény, illetve különféle csapdák. Azt pedig mondanunk se kell, hogy ezzel a kaszttal játszva még elhalálozás esetén sem szakadnak meg a kill-streakjeid, szóval akár a magasabb szintű képességek megnyitásával is megpróbálkozhatsz -- már amennyiben jó játékosnak számítasz. Minél többet használod ezeket a kill-streak jutalmakat, annál több tapasztalati pontot kapsz. Ez lebegjen mindig a szemed előtt!

Call of Duty: Modern Warfare 3 JátékképekCall of Duty: Modern Warfare 3 JátékképekCall of Duty: Modern Warfare 3 Játékképek

Használj alacsony szintű kill-streakeket


Ha nem jön be neked a support, és inkább assaulttal akarsz játszani, akkor maradj a 3-5 gyilkolást igénylő jutalmaknál. Még a legjobb játékosoknak is kihívást jelent e fölé kerülni, ezért ha gyors fejlődésre vágysz, teljesen felesleges ennél magasabb szintű képességeket betárazni magadnak. Ebben az esetben is érvényes, hogy minél többször használsz kill-streak jutalmakat, annál több XP lesz a jutalmad.

A legjobb perkek gyors szintezéshez


Első slotba válaszd a Blind Eye perket. Ennek segítségével megnő az életben maradási esélyed, ugyanis az ellenfél nem lesz képes meglepni téged a levegőből érkező rakétákkal, helikopterekkel. Sokat segít az olyan játékmódok esetében, mint például a Domination. A második tierbe válaszd a Hardline perket. Feltételezem, hogy alacsony szintű kill-streakeket választottál, amiket ennek a perknek a segítségével még hamarabb ellőhetsz. Ne feledd, hogy két kill-assist is egy killt ér! Harmadiknak válaszd a Dead Silence nevű perket, ami teljesen elfedi a lépteid zaját. Sajnos ezzel van egy kis baj, ugyanis a korai szinteken még nem tudod kinyitni, addig viszont érdemes a Sitrepet betenni. Kezdőbb játékosok előszeretettel aknázzák tele a pályát, amiket ennek segítségével elkerülhetsz. A legfontosabb, hogy túléld, amíg sikerül összeszedni az első kill-streakhez szükséges 2-3 killt. Ezekben segítenek a fent említett perkek.

Call of Duty: Modern Warfare 3 JátékképekCall of Duty: Modern Warfare 3 JátékképekCall of Duty: Modern Warfare 3 Játékképek

Felejtsd el a TDM-et!


Rengeteg játékmód található még a Modern Warfare 3-ben a szokásos, unalomig ismételt Team Deathmatch mellett. Ezek közt több olyan is akad, amiben nem csak a killekért kaphatsz tapasztalati pontot, ez pedig sokat segít a gyors fejlődésben. Ott van például az újonnan megjelent Kill Confirmed, amiben a dögcédulák gyűjtögetése plusz XP-t jelent. Azután ott a Headquarters, ami a legtöbb tapasztalati pontot hozza minden játékmód közül, vagy például a Team Defender, ahol a védekező játékosok dupla XP-t kapnak. Ne ragadj le egy játékmódban!

Tanulmányozd a challenge-listákat


A Modern Warfare 3-ben már nem csak a szokásos challengek várják a játékosokat, mint például „ugorj le 15 láb magasról X alkalommal és maradj életben”. Vannak napi és heti kihívások, valamint külön kihívásokat kapsz fegyverekre, sőt, még azok kiegészítőire is. Ezeknek a teljesítése rengeteg tapasztalati pontot jelenthet számodra. Nézd át, miket lenne érdemes megcsinálnod, majd válassz egy fegyvert, s teljesítsd hozzá az összes kihívást. Ezután ismételd meg ugyanezt a hozzá való kiegészítővel, majd jöhet a következő fegyver. Ömleni fog a tapasztalati pont, amivel együtt jár a gyors szintlépés.